Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Ciutat i Escola

Educació, Formació i Lleure
Què i on estudiar?
Preinscripció 2011-12
Educació no reglada
Programa Ciutat i Escola
Consell d'Entitats
Activitats Ciutat i Escola
Consell Escolar Municipal
CIUTAT I ESCOLA
ACTIVITATS EDUCATIVES
[Descarregar] aquest àmbit (Edició ampliada) PDF 367 KB.
[Descarregar] tots els àmbits (Edició ampliada) PDF 2,5 Mg.
3. EDUCACIÓ EN VALORS
3.1 COOPERACIÓ I SOLIDARITAT
3.1.1. Accés a l’aigua i a l’escola en l’Àfrica subsahariana NOVETAT !!!
Adreçat a: 2n cicle d’educació infantil, educació primària, ESO, formació professional, batxillerat i adults.
Exposició i jocs per a treballar les dificultats d’accés a l’educació i a l’aigua per a les noies del continent africà: aproximació a la realitat del continent i implicacions personals en l’ús dels recursos naturals.
Organització: VOLS-Sabadell i Regidoria de Cooperació i Solidaritat.
[ + info i reservar ]

3.1.2. Campanya Mundial per l’Educació NOVETAT !!!
Adreçat a: 2n cicle d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat i adults.
La Campanya Mundial per l’Educació (CME) és una Coalició Internacional d’ ONG i institucions compromeses amb el dret a l’educació. Cada any, es convida als centres educatius a sumar-se a les accions per la plena vigència d’aquest dret.
Organització:Grup Territorial Campanya Mundial per l’Educació. Educació Sense Fronteres.
[ + info i reservar ]

3.1.3. Compartir un somriure
Adreçat a: batxillerat, formació professional i adults.
Exposició de 50 fotografies Compartir un somriure, que ensenya el contrast i la diversitat dels nens i nenes de Guatemala i xerrada sobre educació i desenvolupament.
Organització: Asociación SHARE i Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
[ + info i reservar ]

3.1.4 Conflicte armat o cultura de la pau?
Adreçat a: 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i adults
És un material didàctic d’educació en valors dissenyat especialment per promoure entre adolescents i joves la incorporació de coneixements, actituds i valors indispensables per al foment d’una cultura de la pau.
Organització: Creu Roja Sabadell i Regidoria de Cooperació i Solidaritat.
[ + info i reservar ]

3.1.5. El comerç just a Sabadell
Adreçat a: cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Es tracta d’un conjunt de 3 activitats, amb possibilitat de realitzar-les de forma conjunta o independent, on es pretén introduir el concepte de comerç just com a eina per canviar les desigualtatsentre els països. Les activitats consisteixen en: un taller a l’aula (visualització d’un vídeo, col·loqui i degustació), visita a la botiga de comerç just d’Intermón-Oxfam a Sabadell, amb la possibilitat de participar al concurs de redaccions de la Festa anual del Comerç Just de Sabadell, on es reflecteixin les opinions de l’alumnat entorn aquest tema.
Organització: Intermón-Oxfam i Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Diputació de Barcelona.
[ + info i reservar ]


3.1.6. El laboratori de valors del Profesor Civinstein NOVETAT !!!
Adreçat a: educació primària.
Activitat teatral còmica, amb dinàmiques participatives, on es tracten temes molt importants com els drets dels infants i els drets universals de la dona i de l’home.
Organització: Lliga dels Drets dels Pobles. Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Diputació de Barcelona – Xarxa de Municipis.
[ + info i reservar ]

3.1.7. Enfoca (Taller d’ anàlisi fotogràfic i concurs) NOVETAT !!!
Adreçat a: batxillerat, formació professional i adults.
Realització d’un "Taller d‘Anàlisis Fotogràfiques", a càrrec d’un professional de la fotografia documental i mostra —en format digital— de l’Exposició Fotogràfica, formada per 50 fotografies, "Haz foco donde hace falta... ENFOCA", resultat del primer concurso fotogràfic d’acció social realitzat l’any 2009 a Sabadell. Es propicia la participació al II Concurs Fotogràfic d’Acció Social ENFOCA.
Organització: Asociación SHARE i Regidoria de Cooperació i Solidaritat.
[ + info i reservar ]


3.1.8 Espiral de pau NOVETAT !!!
Adreçat a: batxillerat, formació professional i adults.
Activitat de presentació i apropament a la metodologia Espiral de paz, una metodologia de transformació i resolució de conflictes a tots els nivells, que dóna noves aportacions i perspectives a la cultura de pau i no violència.
Organització: Lliga dels Drets dels Pobles. Regidoria de Cooperació i Solidaritat . Diputació de Barcelona – Xarxa de Municipis.
[ + info i reservar ]

3.1.9. Exposició itinerant “La Solidaritat és el compromís amb un futur més humà” NOVETAT !!!
Adreçat a: educació primària, ESO, formació professional, batxillerat i adults.
Aquesta exposició consta de 8 panells i una banderola de presentació amb el nom de l’exposició on a través d’imatges, dibuixos, textos i gràfics es presenten les problemàtiques socials més importants que afecten especialment als països del Sud, però més també es ressalten les accions que s’estan realitzant per millorar aquestes situacions i sobretot que podem aportar i fer cadascun de nosaltres.
Organització: Educació Sense Fronteres i Regidoria de Cooperació i Solidaritat.
[ + info i reservar ]

3.1.10 II Concurs d’imatges solidàries NOVETAT !!!
Adreçat a: ESO.
Concurs d’Imatges Solidàries, consistent en la presentació en un foli, d’una imatge i un text explicatiu al peu de la foto (50 paraules màxim), vinculat amb el lema de la campanya de Mans Unides del 2011: “El seu demà és avui”.
Organització: Mans Unides i Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona –Xarxa de Municipis.
[ + info i reservar ]
3.1.11. Maletes per al professorat: recursos didàctics
3.1.11.1. Apropa’t al Sàhara
Adreçat a: educació primària.
Mitjançant el material recollit en una maleta pedagògica, es pot donar a conèixer de forma molt vivencial, la forma de viure i la cultura del poble sahrauí. El material forma part de l’agermanament de Sabadell amb la daira de l’Argub.
Organització: Solidaris amb el Poble Sahrauí i Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Diputació de Barcelona.
[ + info i reservar ]

3.1.11.2. Connectant mons
Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
“Connectant mons” és un espai per a la participació i l’intercanvi entre alumnes de diferents realitats geogràfiques, culturals, econòmiques i socials. En aquesta edició es proposen materials per treballar les migracions. A partir de les diferents activitats, els alumnes poden reflexionar sobre la gravetat del problema, relacionar les causes que ho provoquen i promoure accions per evitar fomentar aquest problema.
Organització: Intermón-Oxfam.
[ + info i reservar ]

3.1.11.3. Indígenes de l’Amazònia. La maleta pedagògica... NOVETAT !!!
Adreçat a: educació primària.
Proposta de treball amb fitxes i tallers per apropar l’ètnia xayauita als infants catalans, partint d’una visió positiva i de respecte. Es vol convidar els nens/es a participar activament en la reflexió sobre els trets culturals que diferencien els pobles.
Organització: Lliga dels Drets dels Pobles. Amb el suport de Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament.
[ + info i reservar ]

3.1.11.4. Objectius del Mil·lenni
Adreçat a: educació primària.
Aquest recurs està pensat com a eina útil per a l’autoformació del professorat d’educació primària per tal que el pugui treballar amb el seu alumnat mitjançant propostes didàctiques i situacions properes que treballen els 8 objectius del Mil·lenni.
Organització: Creu Roja Comarcal de Sabadell - Vallès Sud.
[ + info i reservar ]

3.1.11.5. Sac de recursos per a activitats interculturals
Adreçat a: educació primària i 1r i 2n d'ESO.
Es tracta d’una proposta que recull 3 activitats diferents que volen servir com a suport per a la programació d’activitats interculturals als centres. Les tres activitats són: Jocs del món, La Vestuariteca Intercultural i Les Danses i músiques del món.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Artixoc.
[ + info i reservar ]
3.1.12 Mateixes edats, diferents realitats NOVETAT !!!
Adreçat a: 1r cicle d’ESO.
Xerrada per tal de sensibilitzar als alumnes d´altres realitats: nens i nenes de la seva mateixa franja d´edat que per diferents circumstàncies es troben en situació de risc social i viuen en centres d’acollida.
Organització:TANU, Ajuda nens d’Ucraïna.
[ + info i reservar ]

3.1.13. No és un joc (20 de novembre: commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants)
Adreçat a: ESO, batxillerat, formació professional i adults.
L’activitat consisteix en la visualització d’un documental i una xerrada debat, dinamitzada per l’autor del documental, sobre les condicions de vida i de treball dels nens i nenes de Llatinoamèrica, on es mostren diversos sectors en què treballen, com també les causes i les conseqüències de la seva activitat.
Organització: Unió Comarcal de CCOO del Vallès Occidental - Secretaria de Formació i Cultura de la CONC i Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona - Xarxa de Municipis.
[ + info i reservar ]

3.1.14 Som tan democràtics com ens pensem? NOVETAT !!!
Adreçat a: ESO.
Mitjançant reflexions individuals i grupals, i la presentació d’exemples on es violen drets fonamentals de la democràcia (a través de fotos o vídeos), l’alumnat reflexionarà sobre el significat de la democràcia i les seves diferents concepcions arreu del món.
Organització: Lliga dels Drets dels Pobles.
[ + info i reservar ]

3.1.15. Taller d’artesania de tunu NOVETAT !!!
Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
El tunu és l’escorça de l’arbre del mateix nom, que tradicionalment els miskitos feien servir per fer roba de llit i vestits.A partir d’una explicació, els estudiants coneixeran la fibra del tunu i elaboraran la seva pròpia peça d’artesania.
Organització: Fundació SiD Moskitia i Regidoria de Cooperació i Solidaritat.
[ + info i reservar ]

3.1.16. Un dia amb "Els nens del turó"
Adreçat a: cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Mitjançant la projecció de la pel·lícula Els nens del turó’pensada en 24 h de la vida quotidiana d’un nen desafavorit d’Indonèsia i un programa multimèdia amb fotografies de la situació escolar del país, ambdues comentades per un voluntari de l’ONG que actua sobre el terreny, es pretén apropar els estudiants a altres sistemes educatius arreu del món tot potenciant i difonent la sensibilització envers a altres infants sense recursos. L’activitat, a més de promoure l’educació per la solidaritat, la lluita contra les desigualtats i l’eradicació de la pobresa, ofereix l’ocasió de participar en un col·loqui obert entre els alumnes, els professors i el voluntari de l’ONG i poder comunicar-se amb els nens indonesis de la filmació a través de l’intercanvi de correspondència en anglès.
Organització: ONG’ANAK, Ajuda als Infants d’Indonèsia i Regidoria de Cooperació i solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
[ + info i reservar ]

3.1.17. Viatge imaginari a la Moskitia (maleta pedagògica guiada) NOVETAT !!!
Adreçat a: 2n cicle d’educació infantil i educació primària.
“Viatge imaginari a la Moskitia” és un cicle d’activitats per alumnes amb l’objectiu de despertar l’esperit solidari dels infants, treballant les diferències nord-sud, emmarcat en el dia a dia de la població de la Moskitia.
Organització: Fundació SiD Moskitia i Regidoria de Cooperació i Solidaritat.
[ + info i reservar ]

3.1.18. Xerrada “Un camí vers l’esperança”
Adreçat a: ESO.
Mostrant les condicions d’extrema pobresa en què viuen 20 milions d’habitants a Bombai, donant a conèixer els projectes d’aquesta Associació a Bombai, pretenem que l’alumnat es sensibilitzi i es conscienciï que formen part de la societat i que tots som responsables d’ajudar a fer un món millor.
Organització: Associació Solidària Anantapur, Sonrisas de Bombay i Regidoria de Cooperació i Solidaritat. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
[ + info i reservar ]
3.2 DIVERSITAT I CONVIVÈNCIA
(És necessari que les activitats es reservin amb una setmana d'antelació, com a mínim.)
3.2.1. Avis i Néts. Activitat intergeneracional
Adreçat a: 4t d’educació primària.
Activitat que promou la comunicació i l’intercanvi entre les diferents generacions i les seves experiències vitals a través de 4 tallers: Fets i contes, Jocs d’abans, Què fa la gent gran? i Oficis artesans. També hi ha la visita a un equipament propi de la gent gran.
Organització: Consell de Gent Gran, Regidoria de Serveis Socials.
[ + info i reservar ]

3.2.2. Benvinguts al país dels Somnis (espectacle de clown, titelles, rondalles)
Adreçat a: 2n cicle d’educació infantil i educació primària.
Us presentem un espectacle dedicat al respecte entre persones. Es tracta d’una mirada a l’essència i condició humana, a través d’un viatge que fa un immigrant que surt del seu país. Aquest personatge, Gaia, és el clown del país dels somnis, que té la missió de descobrir algun ensenyament que no sàpiga el seu mestre per a no ser acomiadat. El viatge esdevé màgic per mitjà de les rondalles que s’expliquen de quatre països diferents, en els quals coneixerem diversos personatges, ens hi relacionarem i aprendrem moltes coses sobre el planeta.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de: Diputació de Barcelona, Secretaria per a la Immigració de la Generalitat Catalunya i Ministeri de Treball i Immigració.
Direcció tècnica: Produccions Trapezi Cinema.
[ + info i reservar ]

3.2.3 Brigada Anti-rumors APS NOVETAT !!!
Adreçat a: 6è d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Aprofitant els seus propis coneixements de la realitat, es proposa als joves buscar els estereotips que els seus propis companys i amics repeteixen. Aquesta recerca ens donarà el punt de partida per al treball. Els participants han de reflexionar de quina manera i com es poden combatre els estereotips i els rumors que han detectat.És necessari un treball d’investigació i recerca que tingui com a finalitat generar un material d’exposició que desmunti aquestes idees tan arrelades. Un cop finalitzada l’elaboració del material de sensibilització, els mateixos alumnes hauran de preparar l’exposició del seu treball al públic i finalment, faran una valoració de com el material elaborat ha ajudat a trencar estereotips i frenar rumors.
Organització: Servei Ciutadà d'Acolliment als immigrants (SCAI). Amb el suport de l’Oficina de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell.
[ + info i reservar ]

3.2.4. Enfortim la convivència: comunicació, negociació i mediació.
Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Aquest taller està pensat per als grups i centres que volen aprofundir en el Taller Millorem la convivència, anar més enllà a partir de dinàmiques que ens permetin abordar els conflictes des de la confiança, la comunicació, la negociació i la mediació. Es posaran a l’abast formes de resolució de conflictes, centrant-nos en la mediació com a eina clau i es practicaran habilitats mediadores: escolta activa, el parafraseig...
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Acord – Solo Mediación.
[ + info i reservar ]

3.2.5. Estereotips: veiem la immigració realment com és?
Adreçat a: 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i adults.
L’activitat pretén donar informació real sobre el paper de la immigració a Catalunya i reflexionar sobre on i com sorgeixen els estereotips arrelats a la societat d’acollida.
Organització: Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI).
[ + info i reservar ]


3.2.6. Et situes? De Sabadell al món
Adreçat a: cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Aquest taller té per objectiu transmetre un coneixement ampli sobre les diferents cultures i sobre el món desigual per tal de prevenir actituds discriminatòries i xenòfobes, les quals poden portar al conflicte i fomentar actituds com el respecte i la solidaritat. Es tracta d’un conjunt de 4 sessions que es poden temporalitzar en diferents trimestres, que són: En quin món vius?, Només sé que no sé res!, Ens coneixem? i Què coneixes dels teus veïns?... Vine al Marroc!
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Associació Sociocultural Ibn Batuta.

Educació primària[ + info i reservar ] Educació secundària[ + info i reservar ]


3.2.7 Instants de pleniluni (teatre) NOVETAT !!!
Adreçat a: ESO, formació professional, batxillerat i adults.
Representació d’una obra de teatre breu: Instants de pleniluni, que gira a l’entorn d’un jove amb símptomes de trastorn mental i la reacció i les actituds dels seus companys. Un cop acabada l’obra, s’estableix un col·loqui entre els actors i el públic assistent.
Organització: Associació Salut Mental Sabadell.
[ + info i reservar ]


3.2.8. Joc de l’immigrant
Adreçat a: 4t, 5è i 6è d’educació primària.
Aquesta activitat proposa, mitjançant un joc, fer un viatge per totes les etapes de la immigració (el viatge, la frontera, el treball…), acostant la realitat de la immigració als nens perquè tinguin una mirada més amplia del fet migratori.
Organització: SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants).
[ + info i reservar ]

3.2.9 Jocs del món NOVETAT !!!
Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
El muntatge es basa en un espai on es poden practicar jocs lliurement i de manera dirigida. Els participants poden conèixer jocs de diferents parts del món, jocs de taula i sobretot, jocs sense joguines. A partir d'aquí, podrem percebre que compartim molts jocs amb la resta d'infants del món i que l'únic diferent és el nom del joc.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Associació sociocultural Ibn Batuta.
[ + info i reservar ]

3.2.10. Cultures asiàtiques
Adreçat a: 2n cicle d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
L’Escola de Bambú de la Casa Àsia ofereix diferents activitats per a cada una de les franges d’edat,per a introduir l’alumnat en les diverses cultures del continent asiàtic i de la regió del pacífic. Disponibilitat per fer les activitats també en anglès.
Organització: Escola de Bambú, Casa Àsia.

Disponible en català, castella i anglès
Educació infantil [ + info i reservar ]
Cicle inicial [ + info i reservar ]
Cicle mitjà [ + info i reservar ]
Cicle superior [ + info i reservar ]
Educació secundària i adults [ + info i reservar ]


3.2.11. Les olors que has olorat
Adreçat a: educació primària.
La sala es convertirà en un espai ple de capsetes, safates i gots corresponents a cada aroma.
Començarem fent una breu introducció al taller sobre els 5 sentits i a partir d’aquí ens endinsarem en el sentit de l’olfacte, a través de dinàmiques participatives i sensitives. Primer treballarem les olors que els puguin ser més familiars, per seguidament conduir-los cap a aromes més peculiars del Marroc. Tot plegat amb un joc d’associació d’imatges i aromes.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport: Diputació de Barcelona, Secretaria Per a la Immigració de la Generalitat Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Associació sociocultural Ibn Batuta.
[ + info i reservar ]

3.2.12 Millorem la convivència
Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Xerrada/taller que ajuda a sensibilitzar els alumnes sobre maneres gratificants i satisfactòries de tractar els conflictes i les diferències, a reflexionar sobre la importància de defensar les pròpies idees, però sense oblidar perdre el respecte a l’altre, i a proporcionar als alumnes eines per fer front als conflictes del dia a dia de manera pacífica.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Acord – Solo Mediación.
[ + info i reservar ]

3.2.13 Taller de cal·ligrafia àrab NOVETAT !!!
Adreçat a: cicle mitjà i cicle superior d'educiació primària i ESO.
Amb les explicacions del/la dinamitzador/a i el suport d’un dossier, les persones assistents es familiaritzen amb l’alfabet àrab. Els continguts a treballar són: l’apropament a la una llengua llunyana i per extensió a la cultura àrab, percebre la influència de la llengua àrab al català i la importància en les arts plàstiques de la cal·ligrafia àrab.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Associació sociocultural Ibn Batuta.
[ + info i reservar ]

3.2.14 Taller d'històries de vida
Adreçat a: ESO, batxillerat, formació professional i adults.
L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer diferents punts de vista del fet migratori i permetre entendre la immigració des d’una altra perspectiva, trencant estereotips. El taller es basa en la presentació de diferents testimonis, els quals explicaran les seves experiències vitals relacionades amb el seu procés migratori.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport: Diputació de Barcelona, Secretaria Immigració de la Generalitat Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica:Associació sociocultural Ibn Batuta.
[ + info i reservar ]

3.2.15 Tingues cura de la natura. Taller sobre religions i natura. NOVETAT !!!
Adreçat a: ESO.
A través d’una metodologia basada en dinàmiques participatives de construcció d’aprenentatge,aquest taller combina explicacions teòriques, projecció de pel·lícules, espais de debat... Es reflexiona al voltant de la natura i el seu equilibri amb la humanitat el medi ambient com una responsabilitat de tots i totes i les religions, pel que fa a l’estreta relació de les tradicions i la natura, les accions actuals d’entitats religioses i l’ecoespiritualitat.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: UNESCOCAT.
[ + info i reservar ]

3.2.16 Tots els sons del so NOVETAT !!!
Adreçat a: educació primària.
Aquesta activitat és un trobada intercultural a través de la música.
Músics de diferents cultures ensenyen a classe una cançó del seu país, es construeixen instruments senzills de percussió amb elements que estan a l’abast dels alumnes (aprofitant per ensenyar els alumnes a reciclar). Els alumnes aprenen a executar els ritmes bàsics d’aquesta música tradicional, mentre que es va comentant sobre la cultura originària del músic. Més endavant es produeix la trobada de totes les escoles, els alumnes escolten les músiques que han treballat els altres nens i interpreten la que han après. L’acte conclou amb una cançó d’agermanament que interpreten tots els alumnes a l’hora, constatant que el ritme après es pot combinar amb els altres que corresponen a les diferents cultures treballades llatinoamericana, àrab, africana i/o balcànica.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Cooperativa Tot Art.
[ + info i reservar ]

3.2.17. Un conte per viatjar pel món
Adreçat a: 2n cicle d’educació infantil i cicle inicial d’educació primària.
Un viatge amb tres protagonistes de tres cultures diferents: l’Àfrica, l’Índia i el Perú, amb qui aprenem com és el seu entorn, quina és la seva fauna i la seva vegetació, les seves músiques, vestimentes, transports i costums alimentaris. A partir de tres pòsters, objectes i músiques, els nens i nenes viuen la descoberta d’altres cultures d’una manera activa i divertida, analitzant les semblances i diferències entre les diferents cultures del món.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport: Diputació de Barcelona, Secretaria per a la Immigració de la Generalitat Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica: Ass.Akwaba.
[ + info i reservar ]

3.2.18. Vet aquí una vegada
Adreçat a: P5 de 2n cicle d’educació infantil.
Mitjançant l’explicació de contes breus, coneguts o imaginaris per part dels avis i àvies, podem promoure la relació entre avis i néts, recuperar la figura de la nostra gent gran rondallaire i conservar les tradicions.
Organització: Consell de Gent Gran, Regidoria de Serveis Socials.
[ + info i reservar ]

3.2.19. Vine a la Festa!
Adreçat a: cicle superior d’educació primària i secundària.
El taller consta de diferents parts i dinàmiques. A partir del procediment d’identificació de fotografies, textos i audicions musicals es treballa la definició de festa i s’estableixen les diferències i semblances entre les festes religioses i les que no ho són. Després de les dinàmiques de identificació es passa a fer els tallers: pintura de mandales, tradicions nadalenques, taller de llums de divali, disseny de mehndis. confecció de quippa i menorà, pintura d’ous de pasqua o com preparar una festa no religiosa.
Organització: Oficina de Nova Ciutadania. Amb el suport: Diputació de Barcelona, Secretaria per a la Immigració de la Generalitat Catalunya i el Ministeri de Treball i Immigració. Direcció tècnica:Unescocat.
[ + info i reservar ]
3.3 EDUCACIÓ CÍVICA
3.3.1 Cura dels animals
3.3.1.1. El gos, el teu amic
Adreçat a: 1r cicle d’educació infantil.
Activitat pensada per iniciar els més petits en el coneixement i el respecte a aquests animals de companyia.
Organització: Regidoria de Salut i Clínica Veterinària FELCAN.
[ + info i reservar ]

3.3.1.2. Els animals abandonats i la protectora
Adreçat a: 1r cicle d’ESO.
Amb l’objectiu de conscienciar sobre l’abandonament, fomentar la tinença responsable i la solidaritat amb la tasca de la Protectora es fa aquesta activitat, que consta de dues sessions. La primera sessió és una xerrada informativa a l’escola sobre la tasca que fa la Protectora d’Animals de la ciutat. La segona sessió és una visita a les instal·lacions de la Protectora. D’una banda, s’explicarà com estan distribuïts els animals, quan i què mengen, com i quan els visita el veterinari, quan surten a passejar, què fem quan arriba un animal abandonat, entre altres temes.
Organització: Lliga Protectora d’Animals de Sabadell i Regidoria de Salut.
[ + info i reservar ]

3.3.1.3. Els animals de companyia
Adreçat a: cicle inicial d’educació primària.
L’activitat consta de dues sessions amb la possibilitat de fer-ne una o totes dues. La primera sessió és una xerrada informativa a l’escola sobre els animals de companyia i l’actitud davant d’aquests, amb
la projecció d’un vídeo relatiu a la curai la responsabilitat envers les “mascotes”. En la segona sessió es fa la visita a les instal·lacions d’una clínica veterinària, on s’expliquen les fases d’una visita i les malaltiesque tenen els animals.
Organització: Regidoria de Salut i Clínica Veterinària Felcan.
OPCIÓ A (una sessió) [ + info i reservar ] OPCIÓ B (dues sessions) [ + info i reservar ]

3.3.1.4. Vull un gos !. Conte i guia didàctica
Adreçat a: cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.
Conte infantil interactiu que posa de manifest de quina manera és necessari tenir cura i ser responsable quan tens animals de companyia. La guia didàctica permet fer activitats diverses a partir del conte.
Organització: Regidoria de Salut.
[ + info i reservar ]
3.3.2 Prevenció de riscos i Seguretat
3.3.2.1. Coneguem els bombers
Adreçat a: educació infantil i educació primària.
Visita als bombers: recorregut per les seves instal·lacions i coneixement i manipulació de les seves eines i estris.
Organització: Parc de Bombers de Sabadell.
[ + info i reservar ]

3.3.2.2. Educació viària
Adreçat a: 2n, 4t i 6è d’educació primària, 3r d’ESO i 1r curs de batxillerat o formació professional.
Conèixer les normes de circulació i convivència que s’han d’aplicar més freqüentment i que afecten tots els ciutadans en el dia a dia.Organització: Policia Municipal.
2n. Primària [ + info i reservar ]
4 t. primària [ + info i reservar ]
6è. Primària [ + info i reservar ]
3r. d'ESO [ + info i reservar ]
1r. Batxillerat [ + info i reservar ]


3.3.2.3. L’autoprotecció davant situacions de risc i/o emergències
Adreçat a: 5è d’educació primària.
Aquesta activitat permet familiaritzar els alumnes amb els cossos d’intervenció en emergències, coneixent els senyals d’evacuació i les mesures bàsiques d’autoprotecció, així com els recursos de què disposa la ciutat i l’escola en cas d’emergència i com utilitzar-los. L’activitat dels alumnes de 3r es pot complementar amb la visita al Parc de Bombers de Sabadell.
Organització: Policia Municipal.
[ + info i reservar ]
3.4 IGUALTAT
3.4.1. Carta a qui maltracta Bases del concurs
Adreçat a: ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Concurs anual que consisteix en la redacció d’una carta o un missatge dirigit a la persona que maltracta (consulteu les bases del concurs).
Organització: Programa d’Igualtat Dona-Home.
[ + info i reservar ]

3.4.2. Els mites de l'amor romàntic ¡¡ NOVETAT !!
Adreçat a: ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Xerrada participativa on es donaran eines a l’alumnat per identificar els estereotips i les identitats de gènere.
Organització: Programa d’Igualtat Dona-Home.
[ + info i reservar ]

3.4.3. Sexisme i mitjans de comunicació ¡¡ NOVETAT !!
Adreçat a: ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Xerrada participativa on s’analitzaran arquetips de gènere, alhora que s’identificarà el sexisme que diàriament promouen els mitjans de comunicació.
Organització: Programa d’Igualtat Dona-Home.
[ + info i reservar ]

3.4.4. Violència de gènere ¡¡ NOVETAT !!
Adreçat a: ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Xerrada participativa on es definiran els conceptes de violència de gènere, les formes que pren el cicle de la violència i els recursos que ofereixen els Serveis d’Atenció a les Dones.
Organització: Programa d’Igualtat Dona-Home.
[ + info i reservar ]
3.5 VOLUNTARIAT
3.5.1. Exposició: La fauna del voluntariat
Adreçat a: cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Exposició que ofereix una visió divertida del voluntariat com a col·lectiu heterogeni que aplega múltiples motivacions i inquietuds.
Organització: Punt del Voluntariat.
[ + info i reservar ]

3.5.2. Foment de valors i acció voluntària
Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
La Creu Roja té com a missió treballar amb els grups més vulnerables de la nostra societat, enfortint les seves capacitats i reduint la seva vulnerabilitat, amb uns principis fonamentals i una organització basada en l’acció voluntària.
Organització: Creu Roja Comarcal de Sabadell, Vallès Sud.
[ + info i reservar ]

3.5.3. Visites guiades a les associacions de Sabadell
Adreçat a: cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
L'activitat consisteix a visitar alguna de les entitats que treballen amb voluntariat social a la ciutat. Les visites són guiades pels diferents responsables de les associacions. A cada associació es pot conèixer la feina que fan, les tasques que duen a terme els voluntaris, les activitats que fan i amb quins col·lectius treballen. Els centres educatius que ho sol·licitin poden combinar diferents visites en un mateix dia.
Organització: Punt del Voluntariat.
[ + info i reservar ]

3.5.4. Xerrades sobre voluntariat
Adreçat a: cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i adults.
Reflexionar conjuntament amb els joves, a través de dinàmiques de grup, sobre els diferents aspectes relacionats amb el voluntariat, les seves activitats i les característiques principals.Les xerrades són a càrrec del tècnic del Punt del Voluntariat. A petició del centre, es pot facilitar la col·laboració d'un voluntari d'alguna associació de voluntariat de la ciutat.
Organització: Punt del Voluntariat.
[ + info i reservar ]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat