Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2011/12
Hort i jardineria ecològica

Hem fet servir l'hort com a eina de treball dins l'àrea de Coneixement del Medi. En petits grups s'han treballat les diferents eines de treball, experimentació directa fent germinar llavors a classe, sembrar aquest planter a l'hort, regar, realització de cartells i senyalització de plantes, elaboració de murals, promoció d'activitats de participació i treball en grup, ...
Conjuntament amb l'Escola Xaloc, hem fet el projecte “Dos horts x a dues escoles”, hem promogut la inclusió social activa dels alumnes, realitzant activitats d'intercanvi que han permès formar nois i noies més competents a nivell social i comunicatiu.

Curs 2008/09
L'hort a l'escola III

Al CEIP Roureda els nens i nenes hem plantat, regat, podat, curat... les hortalisses de l'hort. A més a més ens ha servit com a espai per a fer ciència: hem observat el cicle de les plantes, hem après a identificar-les, hem vist insectes... També hem après paraules i refranys típics de l'hort, hem dibuixat les plantes... i sobretot hem après a valorar, respectar i estimar el treball a la terra i amb els éssers vius!

Curs 2007/08
L'hort a l'escola II

Aquest curs continuarem experimentant de forma directa l'hort, fent germinar llavors, sembrant, regant, tenint-ne cura, fent la collita. Realitzarem cartells de senyalització i murals a les classes relacionats amb la feina que fem a l'hort. Amb la collita organitzarem un tastet dels productes que n'obtinguem. Aquest any volem instal·lar un sistema de reg que ens permeti una gestió més eficient de l'aigua.

Curs 2006/07
L'hort a l'escola I

Hem recuperat l'antic hort escolar, ho hem aconseguit! Ens ha calgut sensibilitzar a tota la comunitat escolar per fer aquest treball mediambiental. Hem ampliat els coneixements sobre el cicle vital de les plantes.

CEIP Roureda 2006-07
Curs 2005/06
Tanquem el cercle, fem un ús racional del paper
Tanquem el cercle

La gran quantitat de paper que utilitzem al llarg del curs i el poc aprofitament que de vegades en fem, ens ha decidit a plantejar-nos el projecte que enguany treballarem a l'Agenda 21 escolar. Volem fer un ús més racional i reciclar el màxim possible.

Curs 2004/05
Itinerari de vegetació II

Amb aquest projecte que es va iniciar l'any passat ens proposem millorar el nostre entorn natural més immediat, ampliar el coneixement sobre la vegetació i fer participar la comunitat educativa. Ens plantegem un treball dinàmic, pràctic i participatiu, amb activitat interdisciplinar a l'entorn dels arbres, com ara una guia de l'itinerari i un herbari virtual, que després compartirem amb les famílies.

Exposició
Curs 2003/04
Retolació i itinerari de vegetació
Retolació arbres

L'amplitud i localització del pati (en un torrent, envoltat de roures i alzines), ha possibilitat que disposem d'una gran varietat d'arbres, arbusts i plantes. La intervenció de l'alumnat, el professorat i el conserge en aquest espai ha fet que la vegetació sigui sempre una part present dins l'educació ambiental del centre.

Un jardí per l'escola

El projecte proposa reconvertir un antic sorral en zona verda per l'alumnat d'educació infantil.

Jardí

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat