Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2011/12
Ampliar la instal·lació d'un hort ecològic urbà

Hem incorporat dues taules de cultiu pel parvulari i el cicle inicial. En el treball de l'hort plantem segons l'estació de l'any el producte de la temporada que toca. Fent un seguiment de les feines analitzant la seva finalitat, coneixem les eines, observem les plantes i estudiem les seves parts. Tots els alumnes de l'escola estant molt engrescats.

Curs 2009/10
Instal·lar un hort ecològic urbà/ Enjardinar els espais exteriors i interiors del centre

Aquest curs hem iniciat la instal·lació d'un hort urbà. Per començar hem comprat 4 taules de cultiu i cada curs s'ha fet càrrec d'una. Cada curs i cada classe va valorar el calendari de plantació i va fer una proposta per plantar: els de tercer vam plantar raves i enciams, els de quart unes plantes de carbassó i maduixes, cinquè tomàquets i enciams i els de sisè mongetes i bledes.

No hem utilitzat les eines de l'hort, ens hem divertit treballant el nostre hort amb les mans. Les experiències que ens han explicat els nostres avis ens han ajudat molt!

Curs 2008/09
Estalviem electricitat / Estalviem Aigua

A cada grup classe del CEIP Ribatallada aquest curs hem escollit un responsable energètic com a càrrec de classe perquè ens ajudés a tots a millorar els hàbits d'estalvi energètic.
A més, els alumnes de cicle superior hem elaborat cartells informatius que hem penjat a les aules i els mestres han comprat, per ensenyar-nos-ho, aparells que funcionen amb energia solar, com carregadors de piles...
Aquest curs les aixetes ragen menys estona i ens han explicat que a les aixetes de la cuina han posat airejadors que fan que les cuineres gastin menys aigua i que a la biblioteca hi ha un apartat de medi ambient on podem trobar molts llibres que ens expliquen com cuidar millor el nostre Planeta!

Curs 2007/08
Estalviem energia II

Per aquest curs escolar ens plantegem seguir fent accions per tal de reduir l'estalvi del paper, especialment el dels lavabos i el de les classes per aixugar mans, i el paper d'alumini en els esmorzars. Estem motivats per continuar amb les accions a favor de l'estalvi energètic i amb l'alumnat del cicle superior iniciarem una ecoauditoria per conèixer a fons els consums tant de la il·luminació com de la calefacció, plantejar mesures i desenvolupar accions cap a l'estalvi.

Curs 2006/07
Estalviem energia I
CEIP Ribatallada 2006-07

Revisisarem el Projecte Educatiu de Centre, fruit de l'acord del claustre de continuar treballant l'estalvi d'energia.

Curs 2005/06
Estalviem aigua i energia

Presentem un projecte global que es proposa la reducció, la reutilització i el reciclatge del paper, la reducció dels consums d'aigua i d'energia i les bones pràctiques en quan a mobilitat.

Curs 2004/05
Les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar el paper II

Durant el curs 2003-2004, degut a la celebració del 25è aniversari de l'escola, no hem pogut dedicar tots els esforços que voliem per treballar l'agenda 21 escolar, i és per això que volem continuar la tasca començada l'any passat i aprofundir-hi, augmentant l'implicació de les famílies. El nostre objectiu és reduir el consum del paper i altres materials i reutilizar-los sempre que sigui possible.

Les tres erres del paper
Curs 2003/04
Les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar el paper I

Tot i que des de fa temps a l'escola es recicla i es reutilitza el paper, ens hem adonat que el consum continua sent força elevat, tant per part de l'alumnat com per part dels altres sectors de la comunitat educativa, per això ens hem proposat reduir el consum del paper.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat