Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2011/12
L'hort i jardí

Amb els alumnes de tercer d'ESO de l'Aula Oberta, treballem l'Hort i el Jardí. S'han fet les tasques pròpies de l'hort: preparar la terra, plantar, regar observar i tenir cura del creixement i recollir. Ens hem repartit el productes. Disposem de compostador i reg automàtic, i s'ha fet un dossier amb el continguts treballats: vocabulari, disseny de l'hort a escala, estudi d'hortalisses.

Curs 2009/10
Hort i jardí

Els alumnes de l'aula oberta hem continuat el projecte de l'escola de l'hort i el jardí. Hem fet les tasques típiques de l'hort. Les pluges abundants d'aquest hivern i primavera ens han fet estalviar molta aigua. També hem fet el seguiment i control de les plagues que deterioren els nostres cultius, utilitzant insecticides biològics o bé recollint-los per cuinar-los (cargols). A l'època de recollir ens hem repartit els productes (faves, alls, enciams. cebes, maduixes i patates).

Al jardí hi plantem flors de temporada, tenim cura de les que ja fa temps que hi són i protegim algunes plantes autòctones que tenim a l'entorn.
Finalment, també treballem el tema del compost ja que tenim un compostador, on hi anem tirant les restes vegetals que obtenim del mateix hort i jardí.

Curs 2008/09
L'hort i el jardí

Els alumnes del crèdit variable d'hort 3r d'ESO hem sigut els responsables de cuidar l'hort i el jardi de l'institut. Hem plantat seguint el calendari del pagès, hem regat cada dia, hem fet el seguiment de les plagues, hem observat el creixement del que havíem plantat i hem recol·lectat unes hortalisses que ens hem menjat amb les nostres famílies. A més a més de les tasques de pagès hem aprofitat per a fer un dossier amb el vocabulari específic, el disseny de l'hort a escala, refranys... Gràcies a l'hort, altres alumnes de l'àrea de ciències han aprofitat per a visitar-lo i estudiar-lo!

Curs 2007/08
L'hort i el jardí a l'institut

Tornem a ofertar, dins les activitats de l'aula oberta, el taller d'hort i jardineria per l'alumnat de 3r d'ES0 i volem d'aquesta manera possibilitar el coneixmenet d'un medi natural dins del medi urbà, apropar l'alumnat a la natura i motivar-los a gaudir i a participar de l'espai verd del centre, apreciar els esforços comuns i el treball en equip, fomentar una actitud positiva amb els altres i amb l'entorn.

Curs 2006/07
L'hort a l'institut

En el nostre projecte curricular s'ha inclòs un taller d'hort per a l'alumnat de 3r, ja fa molts cursos que avança amb molt bona acollida per part de l'alumnat.

Curs 2005/06
L'hort i el jardí

En el nostre projecte curricular s'inclou des de fa tres cursos escolars un taller d'hort ecològic i un taller de jardineria sostenible que s'adreça a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO.

Curs 2004/05
Hort Escolar i Taller de jardineria

L'any passat es va iniciar l'hort i ha obtingut molts bons resultats.
Ha aconseguit integrar millor els alumnes de diversitat a la dinàmica del centre i alhora els ha fet més conscients de la necessitat de treballar qüotidianament la sostenibilitat.
Aquest treball a l'hort i al taller de jardineria, té resó a la resta de la comunitat educativa que també poden treballar la sostenibilitat a partir d'aquests projectes.

Jardí
Voleu veure la feina que hem fet? Cliqueu aquí (pdf, 7'97 MB)
Curs 2003/04
Millora de la gestió dels recursos del centre

Apropar el concepte de la sostenibilitat a la comunitat educativa és l'objectiu principal del projecte i per fer-lo possible s'identificaran paràmetres físics i funcionals, es realitzaran mesures i se n'extrauran resultats que serviran per formular propostes concretes d'actuació i/o de millora en la gestió dels recursos del centre. Tenim en marxa un hort escolar i un taller de jardineria.

L'hort

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat