Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2009/10
Fem un hort a l'escola Concòrdia

Aquest curs hem ampliat amb taules de conreu i a més estem contents perquè hem pogut materialitzar l'hort a terra, tant a educació infantil com a primària. Els alumnes han buscat informació sobre quines plantes podríem conrear i com fer-ho. S'ha viscut el procés de creixement de les plantes i dels seus fruits a través de l'observació i l'experimentació. Hem tingut d'organitzar-nos molt entre els cicles per poder treballar tots a l'hort

Curs 2009/10
Fem un hort a l'escola Concòrdia


Aquest curs hem començat el nostre nou projecte: l'hort a l'escola. Hem plantat un munt d'hortalisses (cebes, bledes, enciams, maduixes, patates, porros, soja, llenties, mongetes, pastanagues, pèsols i faves) en uns sacs i taules de cultiu, n'hem tingut cura, les hem observat i n'hem recollit els seus fruits. El curs vinent segur que repetim!

Curs 2008/09
Fem un jardí a l'Escola Concòrdia III

Aquest curs hem acabat l'enjardinament d'un pati de l'escola. Durant els dos primers trimestres hem estudiat i planificat l'espai a enjardinar: quins tipus de plantes eren més adients, com regar, qui faria el manteniment, el material que necessitaríem… A més a més, tots els nens de l'escola hem estat cuidant les plantes que, al tercer trimestre, després de preparar el terreny, hem plantat entre tots. Per a celebrar-ho, el dia de la Festa de la Convivència hem fet una visita guiada i un dinar amb els pares.

Curs 2007/08
Fem un jardí a l'Escola Concòrdia II

Les dates d'entrega de les obres d'ampliació es van retardar i vam haver d'adaptar el projecte de l'any passat a la situació del centre, sense espais físics definits, per la qual cosa ens proposem ara sí, enjardinar l'escola fent un centre el més agradable i bonic possible, fent partícip a tota la comunitat educativa.

Curs 2006/07
Fem un jardí a l'Escola Concòrdia I

Voldríem dur a terme un treball dins del recinte escolar: un projecte d'enjardinament del centre, coincidint amb la finalització de les obres de desdoblament de l'escola. L'acabament de les obres és una fita molt esperada i una manera de manifestar la nostra joia serà col·laborar per aconseguir un centre més agradable i bonic possible, fent partícip, en aquest empeny, a tota la comunitat educativa alhora que fomentem coneixements i valors sobre tot entre l'alumnat.

CEIP Concordia 2006-07
Curs 2005/06
Fem nostre el bosc de la Concòrdia II

Ha transcorregut un curs des que ens vam engrescar en el projecte del bosc. L'experiència ha resultat més gratificant encara del que ens havíem imaginat. Ha resultat una veritable aula de natura a disposició del centre, ens ha obert un ventall de possibilitats tan gran que ens ha fet plantejar la continuació del projecte un curs més.

Curs 2004/05
Fem nostre el bosc de la Concòrdia I
Voleu veure la feina que hem fet? Cliqueu aquí (pdf, 1'83 MB)
El bosc

L'any 2000-2001 l'escola va iniciar un estudi del bosc de la Concòrdia i en aquells moments es va constar el seu estat i el grau de degradació que patia.
Per sort, la situació ha canviat radicalment gràcies a l'esforç municipal de recuperar-lo com a espai verd pel barri. A la nostra escola, fa temps que estem sensibilitzats amb la gestió mediambiental i ara ens sembla un bon moment per rependre aquell treball amb l'alumnat. Volem aprofundir en el seu coneixement i col·loborar en alguna tasca de manteniment, per fer nostre el bosc de la Concòrdia.

Curs 2003/04
Entre tots fem un bon paper

L'escola fa alguns anys que està sensibilitzada amb la gestió ambiental i s'han fet diverses campanyes de recollida selectiva de residus i de paper.
Amb aquest projecte volem aprofundir aquests aspectes a partir d'un estudi del paper consumit durant el curs i engegant una campanya de reducció del consum del paper que culminarà amb una exposició i l'edició d'una revista monogràfica sobre el treball fet.

Les tres erres del paper

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat