Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2009/10
L'hort escolar

L'hort de la nostra escola està dividit en quatre parts, una per a cada cicle, el qual s'encarrega de plantar i regar la seva parcel·la per tal que tot els alumnes podem gaudir i experimentar l'hort.
L'hort el treballem de manera que puguem observar, experimentar, provocar canvis enregistrar dades, observar conseqüències que s'hi produeixen. En el marc de l'hort podem treballar aprenentatges de molts àmbits: descoberta de l'entorn, matemàtiques, llengua, plàstica, ...
A banda de l'hort també gaudim d'arbres fruiters, d'una zona enjardinada a l'entrada de l'escola, d'un punt blau i d'una zona de compostatge.

Curs 2009/10
Cifuentes verd III

Aquest curs hem estrenat escola, però hem continuat amb els nostres projectes. El nostres arbres fruiters ens han donat prunes, ametlles, olives i llimones. Hem sembrat pèsols, mongetes tendres, cebes, julivert, raves, albergínies, patates, pastanagues, espinacs, cols, enciams, tomàquets i pebrots. Tot a crescut amb l'ajuda del compost que obtenim de les restes de l'hort.
També hem posat èmfasi en la recollida selectiva i en l'estalvi i reutilització de l'aigua.

Curs 2007/08
Cifuentes verd II

Des de fa cinc anys que participem de manera activa a l'Agenda 21 escolar. Ens vam incorporar a tota la formació proposada pel programa i el motiu de la nostra participació és perquè pensem que ens permet una bona ajuda per optimitzar zones del pati de l'escola que estaven en desús. Tot el claustre dels professors va estar d'acord en un canvi d'imatge de l'escola.

Curs 2006/07
Cifuentes verd I
CEIP Cifuentes 2006-2007

Aquest curs escolar ens plantegem continuar amb tota la feina que desenvolupa el grup d'alumnes voluntaris per fer funcionar plenament l'hort escolar i àmplies zones enjardinades de l'escola. Aquestes activitats tenen resó en el conjunt de l'alumnat doncs s'utilitzen com a activitats complementàries.

Curs 2005/06
Jardí escolar

Ens proposem posar una tanca de protecció a tota la zona ajardinada del centre i acabar de retolar totes les plantes de l'escola. Seguim treballant l'hort i a més de seguir engrescant la comissió d'alumnes voluntaris incorporarem aquest projecte en el currículum escolar.

Curs 2004/05
Conservació i retolació dels jardins

Durant el curs passat vam treballar la recollida selectiva de paper que continuarà durant aquest curs escolar i a més vam plantar vegetació a diverses zones del col·legi que anirem conservant, ampliant i millorant, amb la retolació en pirogravat de plantes i arbres.

Curs 2003/04
Recollida selectiva de paper

Es tracta d'un projecte que serà l'eix transversal del centre durant el curs escolar i tots els cicles hi participaran. Volem conscienciar l'alumnat de la necessitat de preservar els recursos del medi i acceptar-ne les responsabilitats individuals i col·lectives promovent un canvi d'hàbits respecte el consum del paper a l'escola. La recollida selectiva ens permetrà treballar d'una manera experimetal l'ús de les mesures de massa.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat