Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Centre d'Educació Especial Xaloc
Curs 2011/12
Per una escola respectuosa amb el Medi Ambient

Com a escola sostenible, el propòsit és promoure actituds i comportament respectuosos amb el medi ambient, de manera que es proposa gestionar-se de la manera més sostenible possible.
Els alumnes aprenen a gestionar, mantenir, cultivar i conèixer les hortalisses de l'hort, així com les diferents tècniques de cultiu i eines emprades per treballar i adequar la terra i els espais de jardineria. Així mateix, elaboren compost, reutilitzant els residus generals a l'escola, reutilitzen l'aigua de la pluja. Per altra banda es treballa tot l'aspecte de reciclatge dels materials: utilització d'embolcalls reciclables per a l'esmorzar, recollida selectiva dels residus...

Curs 2009/10
El treball de la sostenibilitat i l'hort escolar


Aquest curs hem seguit amb el projecte de l'hort iniciat anys anterior però hem volgut ampliar les zones verdes de l'escola. Així, hem pogut regar, treure les males herbes, observar els canvis de les plantes i les flors durant les estacions... En aquest projecte hi hem treballat tots: els de secundària hem delimitat la zona, hem remogut la terra i hem tret les pedres més grans. Els de primària i transició hem plantat les heures i les diferents plantes i els d'infantil ho hem regat tot.

Curs 2008/09
Utilitat del compostatge a l'hort de l'escola

Durant el curs escolar tots els alumnes de l'EEE Xaloc hem participat a l'hort: uns quants hem regat i d'altres hem sembrat, adobat, podat... però tots ho hem fet amb moltes ganes i alegria!
A més a més, aquest curs hem començat a fer compostatge al pati de l'escola. Amb l'ajuda de les cuineres, que ens han donat les restes orgàniques del menjador, els residus orgànics de l'esmorzar i les restes de l'hort aviat tindrem un compost que ens farà créixer les plantes sense parar!

Curs 2007/08
Iniciem el compostatge a l'escola

Des de l'any 1998 que el CEE Xaloc utilitza el treball de l'hort com a eix pedagògic transversal per a tota l'escola. En els seus orígens vam treballar una parcel·la de l'antic hort escolar de Sant Oleguer i des del curs 2005-2006, en tenim un de propi a les noves instal·lacions del que havia estat l'antiga escola Miguel Hernàndez. Amb l'alumnat aprenem a elaborar el nostre propi adob orgànic, coneixerem les plantes que cultuivarem i els estris i materials que necessitarem per treballar la terra.

Curs 2006/07
Hort escolar

Continuar el projecte d'hort escolar, iniciat fa uns anys a les noves instal·lacions del centre. Volem vincular, dins el projecte pedagògic, el procés en la seva globalitat, des de la transformació de la matèria orgànica en adob fins al moment de la recol·lecció. Volem col·laborar amb el CEIP La Roureda en el projecte d'hort.

Documentació sessions O.G.
Documentació diversa
Notificacions telemàtiques
Instància
Ajuda
 
SERVEIS INTERNET
Seu electrònica
Portal Ajuntament

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat