Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Escola Can Deu
Curs 2011/12

Fem l'escola sostenible

“Fem l'escola sostenible” és un projecte global que inclou diferents aspectes de la biodiversitat i gestió de residus amb l'objectiu de desenvolupar valors de respecte, cooperació, responsabilitat i cura del medi ambient. Integra actuacions con la millora dels espais verds, la recollida selectiva dels residus, l'ús de diferents alternatives a l'ús del paper d'alumini i la reutilització de materials.
Els diferents cicles realitzen un treball específic: el treball del jardí sostenible a Educació Infantil (espai diferents del centre de Primària), manteniment i cura de les zones enjardinades a l'edifici de Primària per part del cicle inicial, estudi dels arbres pels alumnes del cicle mig i el manteniment i treball de l'hort principalment pel cicle superior. Els alumnes d'aquest cicle s'encarreguen també del compostador i de la mesura del consum elèctric. El proper curs engegarem un projecte d'estalvi del consum de paper al centre.

Curs 2009/10

Fem l'escola sostenible

Aquest any hem seguit amb la línia dels anys anteriors: hem après a plantar, regar, adobar, treure males herbes, detectar i solucionar malalties, observar i, en definitiva, tenir cura del jardí. A més, hem estudiat les plantes i arbres, n'hem fet fotos i dibuixos, hem conegut les eines i feines per treballar al jardí i fins i tot hem fet compost.

Curs 2007/08

El jardí-hort i els arbres al pati d'educació infantil, el jardí i els arbres del pati de primària a CI i CM i el bosc de Can Deu al CS de primària

A partir del projecte de jardí iniciat fa uns anys per les companyes d'educació infantil a l'edifici del parvulari i veient com d'engrescats estan tant l'alumnat com el professorat, la resta del centre ens hem animat a continuar fent cada vegada més un treball d'interrelació amb el medi. A cicle inicial treballarem el jardí a l'edifici de primària, a cicle mitjà els arbres del pati i a cicle superior el proper bosc de Can Deu. Presentem el projecte de l'Agenda 21 escolar perque podrem gaudir d'un bon assessorament que ens és necessari i d'uns recursos econòmics i tècnics que també necessitem per tirar endavant el projecte.

Curs 2006/07
Fem un jardí-hort al pati d'educació infantil i coneixem els arbres que tenim
Can Deu 06-07

Aquesta, és una idea que ja fa temps que tenen les mestres d'infantil de l'escola, doncs disposem d'un espai ampli i adequat per poder realitzar aquest projecte. Amb aquesta iniciativa de l'Agenda 21, se'ns oferirà la possibilitat de comptar amb un suport tècnic i econòmic que ens permetrà poder portar a terme aquesta proposta.

Curs 2005/06
Reciclatge dels residus i de l'alumini

Des de fa anys que fem la recollida selectiva del paper però ens proposem un pas més en relació la gestió dels residus més propera a l'alumnat: treballarem l'alumini, coneixent l'impacte ecològic de la seva producció, reduint el seu ús a l'escola i a casa i difonent el projecte a tota la comunitat educativa mitjançant la revista escolar i una exposició de la feina realitzada al final del curs.

Camí escolar

L'Ajuntament va proposar el Camí escolar com a resposta a les demandes de l'AMPA de millorar la seguretat durant les entrades i les sortides del centre. A partir d'una enquesta que permeti detectar les principals deficiències, analitzarem la informació recollida, ho treballarem a les aules i participarem amb els pares i mares i els tècnics municipals en la formulació de propostes per les intervencions i millores de la senyalització al carrer.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat