Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2011/12
L'hort de la caseta VII

Continuem el treball començat el 2004-2005. Hem fet més gran el terreny destinat a hort, cada curs introduïm alguna aspecte nou a l'hora treballar a l'hort (plantar amb planter, elaboració de planter a l'aula, estudi de plagues, observació del per què a vegades alguna planta no ha crescut bé, ...). Els alumnes de 3r són els encarregats de la compostadora. Els alumnes de 5è són els encarregats de la recollida de bujols d'envasos i els de 6è del bujols de paper. En aquestes tasques han comptat amb la col·laboració del conserge. Pel que fa a l'estalvi energètic, utilitzem bombetes de baix consum i tenim rètols als interruptors que avisen de tancar els llums si no són necessaris.

Curs 2009/10
L'hort de la caseta VI

El nostre centre va començar a treballar dins el programa d'Agenda 21 el curs 2004-05. De mica en mica el terreny de conreu s'ha anat ampliant. Cada curs intentem introduir algun aspecte nou: plantar amb planter i/o llavor, elaboració de planters a l'aula i després trasplantar-los a l'hort, estudi de plagues, el perquè no ha crescut alguna vegada el que s'ha plantat, elaboració de compost…
A part del treball a l'hort, fem un treball didàctic sobre el que es planta, ja que cada curs/cicle, cada any plantem hortalisses diferents.
També treballem la recollida selectiva de paper, envasos i matèria orgànica.

Curs 2008/09
L'hort de la caseta V

Els nens i nenes de l'escola, durant tot aquest curs, hem tingut cura de l'hort de l'escola: hem adobat la terra, plantat els plançons de les hortalisses i les flors, hem regat, hem vetllat per controlar les plagues, hem recollit els fruits i ens els hem menjat! A més a més hem aprofitat per estudiar com reconèixer les plantes, el seu cicle vital...
Tots els residus orgànics que hem fet a l'hort els hem llençat al vermicompostador de l'escola, que ens ha donat adob. A més a més, a l'escola també hem recollit tots els residus i els hem separat i llençat als bujols corresponents. A la nostra escola ens estimem molt el planeta!

Curs 2007/08
L'hort de la caseta IV

El curs vinent seguirem sembrant, tenint cura i conreuant l'hort de l'escola i desenvolupant les tècniques de l'agricultura ecològica. Aprofitarem l'hort per treballar de manera més activa i vivencial les àrees del coneixement del medi, català, anglès i matemàtiques. Ampliarem el projecte enjardinant altres indrets de l'entorn escolar, millorant el sistema de reg i posant en marxa el compostatge. Donarem a conèixer el projecte amb exposicions al vestíbul, la revista del centre i la pàgina web de l'escola.

Curs 2006/07
L'hort de la caseta III
Volem continuar amb el projecte d'hort ecològic i millorar l'espai i les condicions de cultiu.
Curs 2005/06
L'hort de la caseta II

El nostre propòsit és seguir millorant l'hort iniciat durant el curs anterior: continuar mantenint i adequant l'espai, conèixer el cicle vital de les plantes, desenvolupar tècniques de cultiu ecològic, treballar de forma activa les àrees de coneixement del medi, català i anglès mitjançant els treballs a l'aula i a l'hort, i fer-lo extensiu a tota la comunitat educativa, amb exposicions de murals al vestíbul, la revista del centre, la web de l'escola.

Curs 2004/05
L'hort de la caseta I

Amb aquest projecte volem recuperar l'experiència de l'hort escolar al centre, treballar els objectius del currículum de manera activa i experimental, rebre assesorament i compartir experiències amb altres escoles.

Hort escolar

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat