FAMÍLIA I EDUCACIÓ. ELS REPTES DE COMPARTIR L'EDUCACIÓ
Al llarg de tot el curs 2007-08, una comissió de treball creada en el si del Consell Escolar Municipal va estar analitzant la relació família-escola i la implicació de les mares i pares en el procés educatiu dels seus fills i filles.
Un dels resultats d'aquest treball va ser l'elaboració d'una enquesta adreçada a mares i pares i professors que va ser enviada a diversos centres educatius de la ciutat i que, un cop recollida, va ser analitzada per una empresa especialitzada donant com a resultat un estudi dels resultats.
A partir d'aquest estudi i de les experiències que els centres van adreçar a la comissió, es va decidir organitzar unes jornades que posessin tots aquests elements a l'abast de la comunitat educativa i que fossin un espai de reflexió i de debat.
Amb totes aquestes aportacions es van elaborar unes conclusions que es van enviar a tots els centres educatius de la ciutat i a totes les persones vinculades amb el treball de la comissió i les jornades.
El programa volia tractar aquest tema des de perspectives ben diferents, que van des del marc més teòric que va aportar una reconeguda professional com la Mª Jesús Comellas, la presentació d'un estudi fruit de les enquestes de més de 500 famílies de Sabadell, el toc d'humor i d'optimisme que va donar el Carles Capdevila i la posada en comú sempre interessant que es va produir a la taula d'experiències.
Es van crear tres grups de treball:
- com podem afavorir la implicació de les mares i els pares en el procés educatiu? - com participen les mares i els pares en la dinàmica dels centres docents? - com planteja l'escola-institut la relació amb les famílies?
La taula d'experiències va estar formada pels següents centres: