Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Club Esportiu Mercantil

Millor entitat de Sabadell de l'any 1985 a l'Escola Esportiva de Club i 1986 a l'Esforç Col·lectiu
l futbol sabadellenc té en el Club Esportiu Mercantil un dels pilars que sostenen la seva dilatada i exitosa història. El van fundar el 1913 -tot i que no va ser inscrit a la federació fins el 1925- professors i alumnes del Col·legi Mercantil, conegut popularment com “Cal Taché”. Durant els seus inicis, el club va participar en diferents categories provincials i regionals.

Entre 1956 i 1960 l'entitat va viure una situació esportiva molt positiva. Participant a la Tercera Divisió es va arribar a promocionar sense èxit a la Segona Divisió. Tanmateix, els problemes econòmics van provocar el descens de categoria i també un canvi important en la filosofia del club, que s'ha mantingut fins ara. Es va prendre la decisió de dedicar tots els esforços al futbol base.
logo Club Esportiu Mercantil
Els jugadors que han passat i s'han format a les files del CE Mercantil es compten per milers i han proporcionat al futbol català nombroses figures de nivell estatal i internacional, des dels mítics Argemí, Eladio, Marcelino o Moreno, entre d'altres, fins als més propers Òscar i Roger Garcia.

Actualment el Mercantil -amb seu al Camp Municipal de Gràcia- compta amb prop de 400 jugadors repartits en 28 equips de categories inferiors, des del prebenjamí al juvenil. És un dels clubs que més treballa en la promoció de l'esport de base, cosa que va fer que la Diputació de Barcelona el distingís el 2002 com a millor entitat en la formació del futbol català.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat