Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
UNISUB

Millor entitat de Sabadell de l'any 1980
logo UNISUB
La història d'Unisub es remunta al 1958, quan un grup de persones interessades en el món subaquàtic es van unir per a fundar l'entitat CRIS, amb seu a Barcelona. Quatre anys més tard, es va fundar CRIS Sabadell, amb seu al carrer Bosch i Cardellach. En el transcurs del temps van anar apareixent algunes controvèrsies entre ambdues entitats, situació que va culminar en la separació i amb la creació de l'actual Unisub Sabadell, l'any 1969. Unisub, ja independent, va començar un procés d´ampliació que l'ha portat a tenir representació a Manresa, Granollers, Hospitalet i Sant Cugat.
Unisub ha fet història en el submarinisme esportiu espanyol -la seva creació precedeix fins i tot a la de la mateixa federació-, gràcies al seu alt nivell i potencial, sobretot en l'especialitat d'orientació subaquàtica. L'entitat sempre ha col·laborat amb les autoritats, en el rescat de víctimes o el subministrament d'oxigen. Ha participat en operacions de rescat al riu Besòs, a Banyoles, a Empuriabrava i en les tasques de salvament de l'accident dels Ferrocarrils de la Generalitat al túnel Sabadell-Sabadell Rambla, amb l'aportació i manipulació d'ampolles d'aire i escafandres. Unisub, a més, va rebre la condecoració de la Creu de Sant Jordi a mans de la Diputació de Barcelona, per la seva participació el 1977 en l'operació de rescat del vaixell de guerra nord-americà Guam, que va naufragar a Barcelona.

Actualment el club compta amb uns 500 associats i organitza diverses activitats submarines, com sortides a mar, conferències, mostres de diapositives, i diverses competicions socials. Destaca el Trofeu El Pavo, que es celebra per Nadal, i els Bateigs Subaquàtics que celebren cada any per la Festa Major de Sabadell. Unisub fa també una important tasca didàctica. El seu departament d'ensenyament imparteix cursos de submarinisme esportiu -a la piscina de Cal Marcet i a les aigües de la Costa Brava- de tres nivells de dificultat.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat