Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Miquel Torres Bernades

Millor esportista de Sabadell dels anys 1960-61-62
foto actual Miquel Torres
No seria gaire aventurat afirmar que Miquel Torres Bernades, nascut a Sabadell el 24 de gener de 1946, ha estat la primera figura de rang internacional que ha donat la natació local i, per extensió, estatal. En la dècada dels 60 va ser el gran dominador dels 1.500 metres espanyol i un dels millors especialistes europeus i mundials.

A Miquel Torres, l'amor a la natació li ve als 10 anys, quan s'apunta al Club Natació per aprendre-hi a nedar. Comença així una carrera ascendent de victòries i rècords i amb la rúbrica de la participació en tres jocs olímpics consecutius: Roma 60, Tòquio 64 i Mèxic 68. I tot i no arribar a cap final olímpica, la seva actuació va ser sempre destacada, amb rècords estatals a Roma i Tòquio.

foto Miquel Torres recollint premi
Amb només 14 anys, el 1960, Torres era ja campió espanyol dels 1.500, recordista de la distància i olímpic. I si en el terreny estatal va tenir l'hegemonia dels 400, 800 i 1.500 al 60 -distàncies de les quals va esmicolar les plusmarques en multitud d'ocasions-, a Europa van ser apassionants les seves curses davant del mític hongarès Katona, que per ben poc el va privar de ser campió europeu a Leipzig, el 1962. La plata continental va esdevenir or el 1963, als Jocs Mediterranis celebrats a Nàpols.

L'elecció de Torres com a millor esportista de Sabadell de 1960, 1961 i 1962 està, doncs, més que justificada. Més encara si al premi local se li afegeix el títol de Millor Esportista Espanyol del 63; Nedador Europeu de l'Any 1965; i medalla d'argent al Mèrit Esportiu de la Delegación nacional de Educación Física y Deportes. També ha estat responsable en el COOB 92 de la natació als Jocs de Barcelona.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat