Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Jordi Comas López

Millor esportista de Sabadell de l'any 1972
foto Jordi Comas
Nascut a Barcelona, el 8 de febrer de 1954, Jordi Comas es va formar com a nedador al Club Natació Sabadell i militant en aquest club va obtenir els millors èxits de la seva carrera. Sigui individualment, en l'estil lliure, o formant part d'equips de relleus, va ser un dels nedadors més destacats de la primera meitat dels 70.

La seva primera gran victòria va ser la medalla d'or als Europeus Júnior de Viena de 1969. Un any més tard, el 1970 arriba a la final en 100 metres lliures en els campionats europeus absoluts, celebrats a Barcelona.

foto Jordi Comas a la piscina
La progressió va continuar amb l'or als Jocs Mediterranis d'Alger de 1971. Per mèrits propis va participar als Jocs Olímpics de Munic, el 1972, on va arribar a les semifinals. Comas va tornar a repetir l'experiència olímpica a Montreal 76, encara que no va obtenir resultats tan brillants. Comas, a més, va ser present en tres campionats del món: Belgrad 73, Cali 75 i Berlín 78.

La vàlua d'aquest esportista queda a més refrendada amb la xifra de 200 internacionalitats i 50 campionats d'Espanya en diferents modalitats. Va ser elegit millor esportista de Sabadell

del 1972, distinció que se suma a altres guardons, com la medalla d'or de l'Ajuntament de Sabadell o la medalla d'or de la Federació Espanyola de Natació.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat