Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Joan Serra Llobet

Millor esportista de Sabadell de l'any 1950
foto actual de Joan Serra
Joan Serra Llobet va néixer a Sabadell el 8 d'octubre de 1927 i des de ben petit ha estat lligat al Club Natació Sabadell, tant des de la natació com des del waterpolo, la disciplina que li va proporcionar els millors èxits esportius.

Joan Serra va ser porter de la selecció espanyola en vint-i-tres ocasions. Va participar en els Jocs Olímpics de Londres, el 1948, i els d'Hèlsinki, el 1952. En ambdues cites, l'equip espanyol va aconseguir la vuitena posició, però les actuacions de Joan Serra no van passar desapercebudes. És així que a Londres se'l va considerar el millor porter del torneig.

Joan Serra anys 40
El millor èxit internacional, però, va arribar el 1951, quan la selecció es va endur la medalla d'or dels primers Jocs del Mediterrani, celebrats a Alexandria. En l'àmbit estatal, va arribar al sotscampionat d'Espanya amb l'equip del Club Natació Sabadell.

Escollit Millor Esportista de Sabadell l'any 1950, en la primera edició del certamen, als 27 anys es va retirar de l'esport d'elit, tot deixant enrere una carrera esportiva que encara avui és un referent per als waterpolistes locals.

Les noves piscines municipals porten el seu nom, com a homenatge al primer sabadellenc que dins dels esports aquàtics va participar en uns Jocs Olímpics.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat