Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Joan Fernández García

Millor esportista de Sabadell dels anys 1959-66-74
foto actual Joan Fernández
En Joan Fernández (Sabadell, 11 de desembre de 1930) és, de tots els guanyadors del premi de Millor Esportista, l'únic que l'ha aconseguit en tres dècades diferents, cosa que dóna idea no només de la seva dilatada carrera, sinó de l'alt nivell demostrat al llarg de prop de 30 anys de dedicació a l'esport del motor.

Si bé va començar a destacar a mans d'una Montesa, quan el 1954 va guanyar el ral·li Montecarlo per motos, els èxits més destacats els ha aconseguit al volant, sobretot amb Porsche. És així que Fernández ha estat dues vegades campió d'Europa de Muntanya i 10 vegades d'Espanya en aquesta mateixa modalitat; dues vegades campió d'Espanya de velocitat en circuit; tres cops campió d'Espanya de ral·lis i nombrosos campionats de Catalunya.

foto Joan Fernández en una carrera
En total, prop de 750 participacions en competicions estatals i internacionals, amb més de 300 pòdiums. Destaquen les set participacions a les 24 Hores de Le Mans, amb un 5è lloc com a millor resultat, i també les victòries a les 12 i 6 Hores de Montjuïc, Ral·li Catalunya (dues vegades) o Ral·li Costa Brava (cinc cops), entre d'altres.
D'altra banda, Joan Fernández recorda que “durant la festa de l'any 1975, en Josep Molins i la Carme Valero em van engrescar per ajudar-los i acompanyar-los amb el meu vehicle al Cros de
Lasarte. Va ser una experiència molt maca i vaig comprovar la duresa d'aquest esport. Per cert, la Carme va guanyar, com sempre”.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat