Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
InstalĚlacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Isabel Casta˝Ú Lˇpez

Millor esportista de Sabadell de l'any 1965
foto Isabel Casta˝Ú
Si cinc mesos abans de l'inici dels Jocs OlÝmpics de Roma, el 1960, li haguessin dit a Isabel Casta˝Ú (Sabadell, 10 de febrer de 1946) que hi formaria part de l'equip espanyol de nataciˇ s'ho hauria pres com una broma. Per˛, per ins˛lit que pugui semblar, aquesta especialista en braša va ser olÝmpica a la Ciutat Eterna, amb nomÚs 14 anys -com l'altre sabadellenc que hi va participar, en Miquel Torres- i menys de cinc mesos de dedicaciˇ esportiva.

En aquests cinc primers mesos de nedadora Casta˝Ú ja va batre el record d'Espanya de 100 metres braša i es va proclamar campiona estatal per primera vegada en els 200 braša.


foto Isabel Casta˝Ú nedant
Els de Roma no havien de ser els ˙nics Jocs de Casta˝Ú. Quatre anys mÚs tard, va repetir a T˛quio. Entre uns jocs i altres, Isabel Casta˝Ú va dominar la braša als 100 i els 200 i tambÚ els 400 estils, amb nombroses plusmarques batudes i campionats estatals aconseguits.

En el pla internacional, va ser seleccionada mÚs de 50 vegades, entre campionats europeus, olÝmpics i altres encontres. A principis dels 70 es va retirar desprÚs d'una carrera impressionant.

La Millor Esportista de Sabadell del 1965 va ser escollida tambÚ millor esportista femenina espanyola de 1962 i 1964.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat