Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Club Esportiu Escola Pia

Millor entitat de Sabadell dels anys 1985 i 1986 a la Dedicació a l'Esport Escolar
La pràctica de l'esport sempre ha tingut per a l'Escola Pia un interès especial. Tot i no comptar amb una estructura definida, ja des de la fi de la Guerra Civil, durant la postguerra i fins als anys 60, des del centre es va impulsar el foment del bàsquet, l'handbol i el futbol. Serà a partir dels 60 quan aquesta afecció es vehicularà cap a la competició escolar i cap al desenvolupament més seriós i planificat de la pràctica de l'esport entre els alumnes. Es començava a entreveure l'embrió del que seria el club esportiu, amb una estructura organitzativa definida i en què la col·laboració entre pares, mares i docents va ser importantíssima.

Al final dels anys 70 el protagonisme del bàsquet sobre la resta d'esports es va fer més gran. És així com a la temporada 78/79, tres equips es van inscriure a les
logo CE Escola Pia
competicions de la Federació Catalana. La magnitud del vessant esportiu de l'Escola i l'experiència acumulada durant anys van portar el 1982 a la fundació com a tal del Club Esportiu Escola Pia. Un any més tard es va apostar per la creació d'un equip de bàsquet sènior, format per jugadors dels equips inferiors, i el 1984 es va formar el primer equip femení, ja que l'escola havia passat a ser mixta anys abans.

A partir de 1986 es va potenciar la secció de futbol-sala. Actualment el club compta amb un equip sènior a la Primera Divisió Nacional A i un altre a la Divisió d'Honor Catalana. Ambdues formacions es nodreixen dels jugadors de les categories inferiors.

El creixement constant del nombre de practicants i equips fa obligar a la construcció d'un pavelló cobert a l'escola, inaugurat el 1990. A mitjans dels anys 90 la secció de Bàsquet va arribar a disposar de 19 equips, a més d'una escola de bàsquet. Durant 1998 i 1999 el club va estar vinculat a la Unió Bàsquet Vallès, però va tornar a funcionar independentment a partir del 2000. Actualment compta amb 140 jugadors, repartits en 12 equips de diferents categories.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat