Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Agenda 21 Escolar de Sabadell


L'Agenda 21 Escolar és un programa que fomenta les pràctiques participatives als centres educatius des del punt de vista de la sostenibilitat, que s'emmarca en l'Agenda 21 Local de Sabadell . Introdueix projectes i/o iniciatives de sostenibilitat als centres educatius mitjançant l'educació en l'acció, i reforça els vincles entre la ciutat i l'escola.
Des del curs 2003-2004
han participat 68 centres que han desenvolupat més de dos-cents cinquanta projectes sobre jardineria, hort ecològic, eficiència energètica, estalvi d'aigua, prevenció i gestió de residus i altres.

L'Ajuntament de Sabadell ofereix un marc de treball comú amb les següents grans línies de suport :
- assessoraments a mida de les necessitats de cada projecte
- activitats d'intercanvi i coordinació transversals

Aquest programa s'executa de forma coordinada amb el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1 de la Generalitat de Catalunya.
L'Agenda 21 Escolar Sabadell és membre fundadora de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) amb la Generalitat de Catalunya i 15 ajuntaments catalans que desenvolupen programes municipals d'educació per a la sostenibilitat per més de 1.150 centres educatius. Segueix el Twitter d'EscolesXESC [+]

NOTÍCIES DESTACADES.
APROVADES LES SUBVENCIONS PEL CURS 2019/2020.

S'atorguen a 38 centres per un valor total de 15.900 euros. Més Informació.

AGENDA 21 ESCOLAR PLUS DE SABADELL.
Des de juny de 2016 i en cicles anuals s'ha implantat a 14 centres un programa de suport extern a la gestió ambiental d'escoles públiques de Sabadell, orientant-se a: millora recollida selectiva, estalvi d'aigua i energia i consum responmsable. Està prevista la participació en grups de 8 centres durant els cursos 19/20 a 21/22 fins aglutinar els 38 centres de primària de la ciutat.

Més informació al bloc del projecte.

Últims destacats:

*Més de 150 alumnes participen a la 3a Cursa Solar del Vallès.[+]

*En marxa la licitació per l'assistència tècnica per 24 centres de primària de l'Agenda 21 Escolar Plus. [+]

*Vuit centres de Sabadell analitzen la qualitat de l'aire del seu entorn. [+]

Som Agenda 21 Escolar!, campanya audiovisual.

Som Agenda 21 Escolar! consta de tres càpsules audiovisuals divulgatives sobre projectes de sostenibilitat a centres educatius de Sabadell. Titulades, “Treballem l'hort escolar”, “Gestionem l'aigua i l'energia”, i “Re-inventem els residus”, aquestes tres peces recullen la curiositat, el descobriment, la cooperació, el respecte i la il·lusió dels veritables protagonistes, els nens i nenes de les escoles, i el professorat. Ells ens expliquen i ens mostren la plantació de faves, la collita de pastanagues, la fàbrica de paper, les funcions del “delegat verd”, l'estalvi de d'energia, la creació de compost...Aquest material ha estat produït per la Unitat d'Audiovisual de l'ESDi i l'Agenda 21 Escolar de Sabadell.

Treballem l'Hort Escolar. 12'.

Gestionem l'Aigua i l'Energia. 17'.

Reinventem els residus. 14'.

Agenda 21 Escolar de Sabadell.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat