Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Casal Pere Quart

Casal Pere Quart
Presentació
Programació
Cessió d´espais
Enllašos d´interès
Casal Pere Quart, Sabadell
Fotografies de l'equipament, fašana de la Rambla.
Conegut popularment com les Voltes de Ca l'Oliver, el casal fou constru´t el 1862 per Pere Oliver, besavi patern de Joan Oliver. El projecte inicial, obra de l'arquitecte Gabriel Batllevell, inclo´a disset porxades a la Rambla. El 1862 se'n constru´ren les cinc centrals, mentre que les dotze restants no s'arribaren a bastir mai. Els edificis que es construeixen a la Rambla durant el segle XIX sˇn el reflex del creixement econ˛mic de la ciutat: grans casals i torres, regles d'habitatges de promociˇ unitÓria, vapors, despatxos i alguns serveis.

La seu actual del Casal Pere Quart correspon a la residŔncia familiar dels Oliver, encara que Joan Oliver no nasquÚ en aquest edifici sinˇ a la casa del carrer del JardÝ, 8.

DesprÚs de la guerra, l'edifici passÓ a mans del Movimiento i va ser la seu de diferents entitats, entre les quals, la Falange i l'OJE. TambÚ hi tinguÚ la seu RÓdio Sabadell i Diari de Sabadell.

Amb la democrÓcia passÓ a l'Ajuntament, que n'iniciÓ la rehabilitaciˇ l'any 1982. Aquesta rehabilitaciˇ es va a dur a terme en diferents fases i s'acabÓ el 1987. La rehabilitaciˇ comenšÓ per la planta baixa i els altells, que van ser ocupats l'any 1983 pel Servei d'Informaciˇ Juvenil i els Serveis Territorials de Joventut de la Generalitat.

Les funcions i activitats que acull actualment caracteritzen el Casal Pere Quart com a centre de promociˇ cultural i associativa, espai d'exposicions i seu de diversos serveis p˙blics.
Casal Pere Quart
Rambla, 69
telŔfon 93 726 84 78
casalperequart@ajsabadell.cat
Dades biogrÓfiques

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat