Ajuntament de Sabadell  
 Oficina de Patrimoni

Presentació del darrer número de la revista "Arraona"

El pròxim 16 de desembre a dos quarts de 7 a la Casa Duran (c. del Pedregar, 7. Sabadell) es presentarà el número 38 de la revista d'història "Arraona".

Presentaran el dossier temàtic “De la ciutat medieval a la moderna: Sabadell i el seu entorn” els seus coordinadors, la historiadora Merce Argemí Relat i l'historiador Lluís Sales Favà.

L'aforament és limitat.
Cal inscripció prèvia al telèfon 937278555 o a l'adreça electrónica mhs@ajsabadell.cat

(L'acte també es podrà seguir en directe
per Instagram live a Sabadell Cultura @sbdcultura)
Dia Internacional dels Arxius 2020

El 9 de juny de 1948 es creava, sota els auspicis de la UNESCO, el Consell Internacional d'Arxius, i era aquesta mateixa institució qui el 2007 establia cada 9 de juny com el Dia Internacional dels Arxius.
Aquesta commemoració té com a principal objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius i la singularitat dels documents que s'hi conserven, sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern i el desenvolupament, sensibilitzar el sector públic i privat de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar-ne l'accés, i promoure i millorar la imatge dels arxius mundialment.

Amb la intenció de donar a conèixer l'Arxiu Històric de Sabadell a la ciutadania, del dia 8 a l'11 de juny us presentem diàriament un vídeo sobre alguns documents curiosos que tenim a la ciutat. També podreu visionar el vídeo produït per la Subdirecció General d'Arxius, que sota el lema “Persones-Vides-Arxius”, ha volgut transmetre el testimoni de molts ciutadans usuaris dels arxius catalans i que s'han sumat a aquesta commemoració. Des de l'AHS hi hem participat a través d'un dels usuaris i donants de l'arxiu, que testimonia la seva experiència i història personal amb l'Arxiu Històric de Sabadell.

El fons fotogràfic de l'AHS accessible a través del portal Imagina

Imagina és el portal d'imatges creat per la Xarxa d'Arxiu Municipals de la Diputació de Barcelona que té per l'objectiu garantir una eina de gestió de les col·leccions fotogràfiques conservades en els arxius municipals dels ajuntaments i, alhora, promoure'n el seu accés i difusió.

A Imagina podreu trobar-hi part del fons Francesc Casañas Riera, el fons Jaume Avellaneda Camins i una part de la col·lecció local on destaquen reportatges com el Panorama Fotográfico de 1881 o un reportatge actual de les masies de Sabadell fet per Norbert Vila i que també es va fer servir per l'exposició de Festa Major del Museu d'Història. Paulatinament s'hi aniran incorporant més imatges.
Canal de videos de l'AHS

L'Arxiu Històric de Sabadell, que conserva i gestiona un gran nombre de documents audiovisuals sobre la nostra història local, participa en l'efemèride anual del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Consulteu el nostre canal de videos a la plataforma Youtube, on podreu visualitzar pel·lícules dels nostres fons que han estat digitalitzades, algunes d'elles també disponibles al canal Vimeo.

Encetem aquest canal amb l'emissió de l'audiovisual "Entrada de les tropes nacionals a Sabadell i primera Missa de la Victòria, 27 de gener de 1939", de Josep Esteve i Codina.
El film mostra l'entrada del bàndol nacional a la ciutat de Sabadell i la missa celebrada a la Rambla, a l'alçada del carrer Àngel Guimerà i oficiada per Mossèn Ernest Mateu. Us oferim la versió íntegra d'aquesta filmació única i us animem a seguir aquest canal.Foto edifici

Arxiu Històric Municipal de Sabadell
Carrer Indústria, 34
Sabadell 08202
Telèfon: 93 726 87 77 / 93 726 81 21 / 93 747 81 55
Fax: 93 727 57 03

ahs@ajsabadell.cat

© Ajuntament de Sabadell,
tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat