Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Rius i torrents

Ets a: Viure a Sabadell  >  Natura i Medi Ambient  >  Rius i torrents  > Riu Sec

Situació al plànol
Riu Ripoll
Riu Sec
Afluents del Ripoll
Afluents del Besòs
Riu Sec
Torrent de la Betzuca

"El Riu Sec recull totes les aigŘes que van des del Ripoll a la riera de les Arenes, de Terrassa. El torrent mÚs llarg d'aquest sistema hidrÓulic Ús el Torrent de la Betzuca, que neix a la font del Carolt, entre la Roca de les Onze hores i el Plec dels Llibres, a Sant Llorenš de Munt; a Sant Quirze del VallŔs se li adjunta el Torrent de la GrÝpia, que neix molt a prop de Matadepera, a la font de l'Espardenyera. En aquesta uniˇ pren el nom de Riu Sec i se li ajunta, per la seva esquerra, el Torrent de Vallcorba, que neix a Torre Bernardo.

A la dreta el Torrent de Can Vinyals i altra vegada a l'esquerra i entre l'autopista i la carretera de Bellaterra, el llarg Torrent de la Riereta, format pel Torrent de la Murtra, que passa per ca n'Argelaguet (carretera de Matadepera), el Torrent del Fangar, el petit Torrent de la Bomba i el de la Romea, que parteix els plans de can Bonvilar, tots ells desenboquen en el Torrent del Sorbater, nom que porta la Riereta abans d'entrar a Sabadell.

La Riereta passa bona part de Sabadell soterrada per la Rambla de Ponent i Rambla d'IbŔria, on se li ajunta el Torrent de Can Feu."

Bibliografia:
"Fonts i mines del rodal de Sabadell"
Ricard Molins i Romeu
1984
Riu Sec
Agenda 21 de Sabadell

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat