Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Rius i torrents

Ets a: Viure a Sabadell  >  Natura i Medi Ambient  >  Rius i torrents  > Afluents del Besòs

Situació al plànol
Riu Ripoll
Riu Sec
Afluents del Ripoll
Afluents del Besòs
Afluents del Besòs

Fora de les dues conques més importants de Sabadell (riu Sec i Ripoll) trobem altres torrents que porten les seves aigües al Besòs.

"El Torrent de Can Quer neix a la serra de Palau de Plegamans. El seu curs separa, en la part alta, el terme de Castellar del Vallès i el de Sentmenat, i més avall el de Sabadell amb el mateix poble de Sentmenat. El Torrent de Can Riera, que neix també, a l'altra banda de la Serra de Palau, s'ajunta amb el de Can Quer més avall del pont de la carretera de Sabadell a Sentmenat i formen el Torrent de Canyameres. Aquest torrent segueix avall i traspasa el terme de Sabadell portant encara aquest nom, però es converteix en Riera Seca en arribar al terme de Santa Perpètua. Desemboca al Besòs més avall del poble de la Llagosta.

El Torrent de Polinyà, que neix més amunt de Can Morera, sota la carretera que va de Sabadell a Setmenat, té un recorregut suau i agradable, clapejat de masies que treballen les seves fèrtils terres. Té com afluent principal a la seva dreta, el Torrent de Can Rovira, de curt recorregut, que se li ajunta passat el poble de Polinyà."

Bibliografia:
"Fonts i mines del rodal de Sabadell"
Ricard Molins i Romeu
1984
Agenda 21 de Sabadell

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat