Servei de Mediaciķ Comunitāria
Justícia Restaurativa i Mediaciķ: un camí cap al diāleg i la gestiķ dels conflictes a cārrec del Jutje i senador Santiago Vidal i Marsal

En el marc del dia Europeu de la Mediaciķ, que es celebra el proper 21 de gener, i coincidint amb el 10č aniversari del Servei de Mediaciķ Comunitāria de l'Ajuntament de Sabadell, Sabadell Mediaciķ, estā previst organitzar una conferčncia- colˇloqui amb títol Justícia Restaurativa i Mediaciķ: un camí cap al diāleg i la gestiķ dels conflictes a cārrec del Jutge i Senador, Santiago Vidal i Marsal, el proper dimarts 17 de gener a les 7 de la tarda al Casal Pere Quart (Rambla, 69).

La conferčncia tractarā sobre el model de Justícia Restaurativa que, a diferčncia de la Justícia punitiva, davant un delicte o infracciķ, posa el focus en la responsabilitzaciķ de la persona infractora, la presa de conscičncia del perjudici causat i la reparaciķ a la víctima o comunitat. També tractarā sobre com la mediaciķ és una eina important per generar els espais de diāleg i reflexiķ necessaris per a que les persones puguin parlar, assumir responsabilitats, o iniciar processos de reparaciķ i reconciliaciķ.

L'acte serā conduīt pel Sr. Ōscar Negredo, responsable del Servei de Mediaciķ de L'Hospitalet de Llobregat, vicepresident de la Xarxa per la Mediaciķ i professor del Māster de Mediaciķ i Resoluciķ de conflictes de la UOC i la Universitat de Girona.

El 21 de gener és una data significativa per la mediaciķ ja que en aquesta data a l'any 1998 el Consell d'Europa va aprobar una Recomanaciķ per la qual es demanava als estats membres impulsar sistemes de mediaciķ a les seves legislacions, com a mčtode pacífic de resoluciķ de conflictes.

Per tot plegat la ciutat de Sabadell es suma a la commemoraciķ, amb la voluntat de promoure i difondre la cultura de la mediaciķ.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat