Jaume Ribera

Vaig néixer a Sabadell el 30-12-1953. He estudiat periodisme, però he exercit poc de periodista: aviat em vaig adonar que m’agradava més la ficció que la realitat.

Sempre he treballat escrivint, d’una manera o altra. No he fet una altra cosa. Primer, com a guionista de còmics. Després com a escriptor de novel·les i ara, també, com a guionista de televisió.

Dins del gènere juvenil, les obres més conegudes d’entre les que he publicat són les protagonitzades pel Flanagan. Set novel·les, i una altra que està de camí, a partir de la primera No demanis llobarro fora de temporada, escrites a duo amb el meu amic Andreu Martín. Aquesta sèrie es publica en vuit idiomes, i ha guanyat gairebé una dotzena de premis, entre ells el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil. En aquests moments estem preparant una pel·lícula sobre les aventures del personatge.

També he escrit llibres per a nens, i novel·la negra (vegeu la bibliografia). M’agraden aquests gèneres i m’agrada tocar-los amb alguna cosa més que una espurna d’humor. M’agrada inventar-me històries i, quan m’adono que me les crec jo mateix, és senyal que la cosa rutlla.

BIBLIOGRAFIA (selecció)

Amb Andreu Martín:
No demanis llobarro fora de temporada (publicat per La Magrana, Columna i Anaya)

Tots els detectius es diuen Flanagan (Columna, La Magrana i Anaya)

No te’n rentis les mans, Flanagan (La Magrana i Anaya)

Flanagan de Luxe (Columna i Anaya)

Alfagann és Flanagan (Columna i Anaya)

Flanagan Blues Band (Columna i Anaya)

Flanagan 007 (Columna i Anaya)

El carter sempre truca mil vegades (La Magrana i Anaya)

Altres llibres:
Un problema de nassos
(Columna i Anaya)

La sang del meu germà (novel·la negra: Timun Mas)

Papà no seas cafre (Ediciones B)

Divinas chapuzas (Ediciones B)

Viva la Patria (Manual de Supervivencia) (Ediciones B)

per tornar enrera