afite.jpg (13842 bytes)
Anna Fité

 

Anna Fité

Anna Fité Salvans (Sabadell, 1958) és periodista, i va començar la seva trajectòria professional col.laborant al Diari de Sabadell, a principis dels anys 80. Però els seus origens com a escriptora són anteriors i se centren bàsicament en el món infantil, ja que durant molts anys va formar part de la Joventut de la Faràndula i allà hi va començar a escriure les seves primeres obres de teatre ("Blancaneus i la Reina Vanitosa", 1989; "El Somni del Petit Turquesa", 1992). Més endavant entrà a la Xarxa d´Espectacles per a nois i noies, que en aquell temps encara es deia Moviment Rialles (i que és un col.lectiu dedicat a fer teatre infantil i juvenil, escampat per tot Catalunya), i es va posar en contacte amb els grups que en aquests moments fan producció infantil en aquest pais, fent diverses col.laboracions amb alguns d´ells, com la companyia de pallassos La Puça ("Els cavallers del Nas Vermell") , el grup Xirriquiteula ("Faules"), o el Ballet Alèxia ("El Màgic Traçapoca i tiro perquè em toca").

Ella es considera bàsicament escriptora per a públic jove, i de fet es va començar a interessar pel guionatge de televisió perquè la seva il.lusió aleshores era fer programes infantils. I la vida li va fer un dels seus millors regals quan va aconseguir entrar a formar part de l´equip de guionistes del carismàtic programa "Barri Sèsam", que emet Televisió Espanyola, i amb el qual col.labora des de fa quatre anys.

Però s´engresca fàcilment amb qualsevol proposta, de manera que el seu currículum es va farcint amb produccions de tota mena: Cantates per a nois i noies ("El tren de les cançons", o "El músic eixelebrat", que s´estrenerà el proper mes de maig pel tradicional Aplec de la Salut), contes diversos, espectacles musicals, textos teatrals, adaptació de contes i obres dramàtiques a la llengua de signes, guions per vídeos didàctics, telenovel.les... No té mai un no, per tot el que sigui escriure, i la darrera cosa que ha fet, i de la qual n´està molt orgullosa, és una col.lecció de contes protagonitzats per dos bessons: l´"Ada i el Max", que ha publicat Editorial Casals.

Ressenya bibliogràfica

per tornar enrera