17.7. Pla de joves a la feina: Coneixement d'oficis

A qui s’adreça: Joves escolaritzats de segon cicle d’ESO que de moment no tenen previst fer ni batxillerats ni cicles formatius i que es troben amb dificultats a l’hora de definir l’itinerari professional a seguir un cop finalitzada l’escolaritat.

Àrees implicades: Motivació per la inserció laboral. Orientació professional.

Objectius:

  1. Donar suport als IES mitjançant un projecte que ofereix als joves la possibilitat del coneixement pràctic de diferents ocupacions.
  2. Donar suport a l’acció tutorial amb joves adreçada a l’orientació i la motivació cap a la formació i/o inserció laboral.
  3. Reconduir el procés personal dels joves orientant-los, en relació a la formació ocupacional, en les especialitats treballades o en algunes altres que els puguin motivar.

Descripció:
Entre els mesos de gener a maig, els alumnes participants (matriculats en el segon cicle d’ESO) assisteixen un dia a la setmana a les instal·lacions del Vapor Llonch des d’on participen en tallers de “prova d’oficis” molt pràctics (coneixen l’ofici mentre elaboren un producte).

Cada grup d’alumnes passa per quatre tallers de diferents especialitats i al final de cada taller fan una visita a una empresa del sector o centre de formació especialitzat.

El grup d’alumnes assisteix als tallers acompanyats d’un tutor del centre educatiu, que prèviament ha treballat a classe algunes de les característiques més representatives dels oficis que coneixeran, i que, a més, té la responsabilitat d’observar el desenvolupament i l’evolució dels alumnes per després poder avaluar la participació de l’alumnat en el projecte.

En finalitzar tots els tallers, la tècnica d’ocupació (que ha coordinat el projecte des del seu inici) fa una tutoria a cada jove participant.

Aquest projecte es desenvolupa amb la col·laboració dels gremis i associacions empresarials de la ciutat.

Els oficis que es trien estan en relació directa a les necessitats del mercat laboral de la ciutat i comarca.

Desenvolupament:
Durada: Un dia a la setmana durant els mesos de gener a març de 2004.
Nombre d’alumnes per sessió: 12 com a màxim.
Dates de realització i horaris: Un dia a la setmana, 4 h diàries.
Lloc de realització: Vapor Llonch.

Inscripció:
Dates: Cal contactar amb Desenvolupament Local entre els mesos d’octubre a novembre de 2003.

Informació:
Desenvolupament Local. Ctra. de Barcelona, 208 bis.
Tel. 93 745 31 61 Fax 93 745 31 97.
Persona de contacte: Neus Mola, a/e: nmola@ajsabadell.es

Organització:
Departament de Desenvolupament Local i departament d’Educació.

per tornar enrera