15.6. Plans d'evacuació dels centres docents

A qui s’adreça: Als centres educatius municipals.

Objectius:

  1. Assessorar i donar suport pedagògic als centres educatius per tal que tinguin elaborat i desenvolupin el pla d’evacuació del centre.
  2. Fer el simulacre d’evacuació del centre un cop cada curs, per tal que el col·lectiu de persones usuàries estigui preparat per a qualsevol eventualitat.
  3. Experimentar les situacions d’emergència per tal que a partir de la simulació s’arribi a la interiorització dels comportaments adequats per traslladar-los a qualsevol situació quotidiana ja sigui en una activitat docent, lúdica, domèstica o laboral.

Descripció:
Cada centre educatiu ha de disposar d’un Pla d’Evacuació de l’edifici a partir del qual es proposen activitats per transmetre les pautes d’autoprotecció bàsiques i el coneixement dels comportaments adequats en situacions d’emergència.
Es fa una anàlisi de la situació del Pla d’Evacuació del centre, procurant que hagi estat elaborat, revisat i posat al dia.
Cloure el procés amb la realització d’un simulacre d’evacuació de tot l’edifici per part de tot el personal del centre un cop cada curs escolar.

Dates:
De setembre a juny. Els centres han de fer el simulacre un cop cada any.

Informació:
Departament d’Educació. Pl. de Sant Roc, 14.
Telèfon: 93 745 31 50.
Persona de contracte: Isabel Carrillo.
A/e: icarrillo@ajsabadell.es.
Policia Municipal. C. de Pau Claris, 100. Tel. 93 745 32 61.

Organització:
Departament d’Educació i Policia Municipal.

per tornar enrera