15.5. Ús social dels edificis i les instal·lacions dels centres públics d'educació infantil i primària i dels centres municipals d'ensenyament

A qui s’adreça: A les institucions, entitats o col·lectius, sense afany de lucre, que organitzin activitats d’ús social fora de l’horari lectiu i que tinguin finalitats educatives, culturals, cíviques, esportives o de naturalesa similar.

Objectius:
Facilitar i promoure l’ús social dels edificis i les instal·lacions escolars aprofitant la potent xarxa constituïda pels centres públics d’educació infantil i primària i els centres municipals d’ensenyament.

Descripció:
L’ús principal de les instal·lacions dels centres docents és el propi de les activitats escolars, el qual comprèn les activitats acadèmiques o lectives, les activitats escolars complementàries i les activitats extraescolars. No obstant això, l’Ajuntament de Sabadell fomenta que els centres s’obrin al seu entorn i dóna suport a les relacions amb les entitats i els col·lectius de caràcter educatiu, cultural, cívic i de naturalesa similar que operen en el territori.

Els equipaments i les instal·lacions escolars susceptibles d’ús social són: la sala d’usos múltiples, l’auditori, el menjador/cuina office, el pati, les instal·lacions esportives i altres de similars que es puguin utilitzar en funció de la sol·licitud presentada. Les aules només es podran fer servir en casos molt excepcionals i després de consultar-ho amb la direcció del centre. Queden excloses d’aquest ús les dependències reservades a tasques organitzatives, administratives o de funcionament del professorat, biblioteca, aules de tecnologia, d’informàtica i d’audiovisuals i aquelles altres que, per acord explícit amb les direccions dels centres, es consideri que poden ser objecte de deteriorament greu o que dificultin l’activitat normal del centre. No obstant això, si el consell escolar del centre ho aprova serà possible la utilització de qualsevol espai, sempre que es garanteixi l’ús adequat de les instal·lacions i la seguretat dels usuaris.

Dates:
Les instal·lacions es poden sol·licitar al llarg de tot el curs escolar. Les activitats continuades s’han de tramitar a principis del curs escolar i, d’acord amb les ordenances recentment aprovades, poden ser objecte de conveni. Les activitats puntuals s’han de sol·licitar 20 dies abans de la data de realització.

Informació:
Departament d’Educació. Pl. de Sant Roc, 14.
Persona contacte: Isabel Carrillo. Tel. 93 745 31 50.
A/e: icarrillo@ajsabadell.es
Departament d’Esports. C. de Sant Llorenç, 41.
Persona de contacte: Mª del Valle Fernández. Tel. 93 745 05 70.
A/e: esports@ajsabadell.es

Organització:
Departament d’Educació i departament d’Esports.

per tornar enrera