13.6. Exposició "El nostre cos, la nostra ment: la salut, el nostre dret"

A qui s’adreça: A alumnes d'ESO i batxillerat.

Àrees implicades: Regidoria d'igualtat Dona-Home.

Objectius:

Descripció de l'activitat:
És una exposició itinerant que el centre pot sol·licitar per un mínim de 15 dies o bé pot demanar a la regidoria la informació sobre on es troba l’exposició en el moment en què li interessaria veure-la i concertar una visita en horari escolar.

L’exposició consta de 12 pannells. Està basada en la reflexió destil·lada de tres congressos internacionals (“Dona, salut i qualitat de vida” 1990, “Worshop dones, salut i treball” 1993 i “I Congrés Internacional de Dones, Salut i Treballs” 1996), de 13 anys de treball de Programa Dona Salut i Qualitat de Vida del Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris, del llibre Dones i homes. Salut i diferències, Ed. Columna, de Carme Valls, de l’Enquesta de Salut de Sabadell i de la feina feta pel Centre d’Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Sabadell.

Dóna informació sobre: la salut com a dret de la ciutadania, la invisibilitat de la salut de les dones, riscos per a la salut adolescència i dones joves, la salut mental en risc, salut laboral de les dones, el cicle menstrual prepara el cos de la dona per a la reproducció i dóna harmonia al cos, els anys donen vida (50, 60, 70, 80 anys) no és massa tard per a res d’interessant, dades de violència vers les dones...

Desenvolupament:
Durada:
Visita a l'exposició 30 minuts màxim.
Nombre d'alumnes per sessió: Un grup classe.
Dates de realització: Ho ha de concretar el centre.
Lloc de realització: Al centre educatiu. també es pot sol.licitar a la regidoria la informació sobre on es troba en el moment en què li interesaria veure-la i concertar una visita en horari escolar.

Inscripció:
Dates: A partir del setembre del 2003.
Lloc: Servei d'igualtat Dona-Home.
Persona de contacte: Maite Forné.
Telèfon: 93 745 32 39.

A/e: igualtat-dona-home@ajsabadell.es

Organització:
Regidoria d'Igualtat Dona-Home i departament d'Educació.

 

per tornar enrera