7.1. Arxiu Històric de Sabadell

A qui s’adreça: A grups d’alumnes de secundària i adults, sempre que el nombre en justifiqui la visita.

Objectius:
Comprensió del concepte global d’arxiu: com a institució, com a conjunt organitzat de documents i com a edifici que conserva patrimoni documental. Reconeixement de la importància de conservar el patrimoni documental: el valor dels documents en el moment en què es produeixen i el que obtenen amb els anys. El concepte de fons: diferenciació entre fons d’origen públic (municipal, notarial...) i fons d’origen privat (d’empreses, patrimonials, personals...). Els documents com a font d’informació primària per a la recerca històrica. Coneixement de l’Arxiu Històric de Sabadell dins el marc de la ciutat: l’edifici, les funcions de la institució i els objectius dels arxivers (captar, descriure, conservar i difondre el patrimoni documental de la ciutat).

Descripció de l'activitat:
Explicació breu. Contacte amb documents originals de diferents tipologies i suports (pergamins, microformes, CD-ROM, documents audiovisuals de format professional, fotografies, etc.). Visita a les instal·lacions de la casa Ponsà, recorrent els mateixos circuits que segueixen els documents des que arriben a l’arxiu fins que surten a la sala de consulta.

Desenvolupament:
Durada: 60 minuts, aproximadament.
Nombres d’alumnes per sessió: Màxim 15.
Dates de realització i horaris: De dilluns a divendres, al matí de 9 a 10 i a la tarda de 3 a 5 (cal demanar hora amb antelació).
Lloc de realització: Arxiu Històric de Sabadell, c. de la Indústria, 32-34.
Cost: Gratuït.
Com s’hi arriba: Estació centre de Renfe, estació Sabadell-Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat i autobusos urbans 1 i 7.
Observacions: Els alumnes han d’anar acompanyats durant tota la visita pel seu professor.

Inscripció:
Dates: Concertades amb antelació.
Lloc d’inscripció: Arxiu Històric de Sabadell (es pot concertar hora per telèfon).
Persona de contacte: Montse Mañosa.
Telèfon: 93 726 87 77.

Web: www.sabadell.net/websajsab/arxiu
A/e: mmanosa@ajsabadell.es

Informació:
Arxiu Històric de Sabadell.
Persona de contacte: Montse Mañosa.

Organització:
Arxiu Històric de Sabadell.

 

per tornar enrera