Liquidació 2007
Programa: 4442 - Ripoll i rodal
Responsables: 570 - Medi ambient i sostenibilitat

DEFINICIÓ I OBJECTIUS:

Neteges especials del Ripoll i Rodal

De manera esporàdica s’han de fer actuacions que no poden incloure’s al contracte de manteniment, amb incidència especial en l'àmbit del riu on periòdicament s’ha de netejar els guals colmatats per dipòsits i brancatge. Degut a la inestabilitat que presenten els talussos del Ripoll, sovint presenten esllavissades que afecten el camí del riu i que cal netejar.
En quant al rodal, de manera esporàdica s’ha de retirar abocaments de gran volum, així com donar resposta als abocaments de productes tòxics o residus especials que s’aboquen al Rodal. Igualment cal tenir en compte l’arranjament d’aquells camins que formen part de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis forestals i xarxa Vallès natural que són malmesos per les turmentes de la primavera i la tardor. També està previst continuar la feina iniciada amb el Taller Ocupacional d’Auxiliars Forestals on es fa gestió forestal i les neteges als parcs periurbans i talussos del Ripoll.

Estudis i treballs tècnics

Previsió del seguiment de les analítiques dels sòls, incorporant nous punts d’anàlisi a l’estudi i complementant el mapa de sòls. També esta previst acabar la proposta de GIS sobre els camins del rodal pel tal d’iniciar el Pla de Camins i és possible l’edició d’un pòster del la proposta. Igualment hi ha la previsió d’encarregar un pla de gestió del bosc de Castellarnau.

Conveni amb la Direcció General d’Arquitectura i paisatge per redactar un pla director paisatgístic de tota la conca hidrogràfica del Ripoll en col·laboració amb tots els municipis riberencs.

Convenis i subvencions

UES
- manteniment del programa d’actuació en conveni institucional per l’any 2007.
- Conveni d’Educació Ambiental dins del programa de ciutat i escola pel curs escolar 2006-2007.
ADENC
- manteniment del programa d’actuació en conveni institucional per l’any 2007.
- Contracte d’Educació Ambiental dins del programa de ciutat i escola pel curs escolar 2006-2007.
ADF
- manteniment del programa d’actuació en conveni per l’any 2007.
- manteniment de la xarxa bàsica de camins del pla de prevenció d’incendis forestal per l’any 2007.
La RUDA.
- Conveni de cessió de dos espais d’horta al Ripoll pel monitoratge de l’hort escolar dins el programa ciutat i Escola.
L’OBRADOR
- Subvenció de material de l’hort escolar de la Verneda de Can Deu.
JASS
- Cursa del Ripoll el dia de Sant Esteve

També es podran subvencionar aquelles entitats que realitzin alguna activitat esportiva i cultural en l’àmbit del Ripoll i del Rodal sempre que es considerin oportunes, com per exemple els Amics del Ripoll per les Jornades sobre el riu que organitzen conjuntament amb la Fundació Bosch i Cardellach.

Urbanització i sanejament del riu Ripoll

Continuació de les obres en curs, adjudicació i inici de les obres pendents del Projecte Integral per la Recuperació del Parc Fluvial i la Gestió de l'aigua a l’àmbit del riu Ripoll de Sabadell: làmina d’aigua.
Continuació de les obres de consolidació i rehabilitació del Molí d’En Torrella com a futur centre d’interpretació del Riu Ripoll.
Senyalització dels elements patrimonials que es troben en el transcurs del riu Ripoll.

Actuacions al Rodal I Parc Periurbà de la Salut

Construcció del futur bar-restaurant annex a l’edifici de l’Hostatgeria de Salut així com els accessos per als usuaris i serveis.

Manteniment de l’horta del Ripoll

Cara l’adjudicació dels horts municipals, cal fer un aixecament topogràfic i proposta de distribució d’horts en les hortes municipals de la Font dels Plàtans, la Verneda de Can Deu, Can Bages i Can Rimblas. Tanmateix per garantir el rec en aquestes zones d’horta, hi ha la previsió de fer dues perforacions per la construcció de 2 pous i les conduccions d’aigua cap als dipòsits i les parcel·les.

· CREACIÓ D’UNA ZONA HUMIDA PER AL TRACTAMENT TERCIARI DE L’EDAR DE RIPOLL, situada a la llera esquerra, a l’alçada de Sant Vicenç de Jonqueres, el present projecte té per objecte dissenyar un tractament de millora de la qualitat de l’efluent de l’EDAR-RIPOLL, i també amb criteris paisatgístics i ecològics que permetin recrear ambients naturals típics de zones humides.

· CREACIÓ D’UNA LÀMINA D’AIGUA a l’alçada de la bassa de Sant Oleguer, mitjançant la construcció d’un assud i, l’arranjament i recuperació del seu entorn, així com la construcció d’una zona d’estada - mirador.

· ENDERROC I NOVA CONSTRUCCIÓ DE L’AQÜEDUCTE SITUAT AL TORRENT DE COLOBRES, aqüeducte que dona servei per regar les zones d’horta de Can Garriga i el Prat Vell.

PROJECTE D’ABASTAMENT D’AIGUA REUTILITZADA A L’ÀMBIT DE LA BASSA DE SANT OLEGUER, per tal de connectar aquest àmbit a la xarxa del riu Ripoll existent, que pren l’aigua de les instal·lacions de CASSA, d’on ja s’obté tractada i apte pel reg.

CONTRACTE DE MANTENIMENTS: PROJECTES ANY 2007

· Incorporació al manteniment de la zona del Molí d’en Font-Font del Canyar.
Després de la plantació i de la instal.lació de l’estació de reg, s’ha
consolidat l’arbrat . Ja es pot desbrossar i revisar els entollaments d’aigua pendents.
· Incorporació al manteniment de la zona del raval d’en Bastida.
El mateix cas que l’anterior. En aquest espai creixen moltes canyes. Cal insistir en la retallada. Al talús s’instal.len algunes barraques.
· Reposició de l’arbrat mort a tot el Ripoll.
Línia 1 de reg: reincidència en la reposició. Cal canviar la terra i afegir producte.
Molí Fontanet: Es retiren els morts que van ser arrencats. S’ha de valorar si es torna a reposar la línia de 10 arbres.
Font dels Gitanos: Valorar de canivar el reg de la part superior i desplaçar-lo a la línia de xarxa.
Resta del Ripoll: Molt pocs arbres morts ( 10-15)
· Increment de 2 equips de treballs destinats a l’àmbit del Ripoll.??? Redefinició del treball a realitzat.
· Instal.lació de les estructures de recollida d’escombraries a les àrees d’estada del Ripoll.
· Suport de recollida d’escombraries i neteja pels caps de setmana a l’àrea de Sant Vicenç de Jonqueres ( matí de dissabte i matí de diumenge) per part de Smatsa.
· Revisió del reg per telegestió durant l’hivern. Obertura de la xarxa per evitar taponaments.

RESTAURANT ADOSAT A L’HOSTATGERIA DE LA SALUT

Un cop realitzada la rehabilitació de l’edifici de propietat municipal anomenat Hostatgeria de La Salut, per tal d’ubicar-hi el futur CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE L’ESPAI AGROFEORESTAL DE LLEVANT I DEL RODAL, per tal de posar en valor l’edifici i la zona, es creu necessària i convenient la construcció d’un edifici destinat a restaurant, ja que actualment en la zona no existeix cap equipament d’aquestes característiques.

L’edifici es troba situada al Parc Periurbà de La Salut, a l’alçada del Santuari de la mare de Déu de La Salut, al terme municipal de Sabadell, la finca consta de dos nivells, als quals s’adaptarà la nova edificació.

L’edifici del restaurant es desenvolupa en dues plantes, adaptant-se a la topografia existent. Així, la planta semisoterrani es situa a nivell del prat inferior, formant un sòcol a les edificacions existents i acabant de tancar el pati.

L’accés principal es troba situat a la planta baixa, el volum on s’ubiquen les escales i l’ascensor funciona com a ròtula entre l’edificació existent i el volum de nova planta, enretirant-se uns metres del pla de façana. En aquesta planta trobem la barra, un menjador i els accessos a les altres plantes, així com des d’aquesta planta podem accedir a través d’un distribuïdor a l’edifici annex. La construcció de l’ascensor permetrà donar accés a la planta primera de l’edifici existent.

La planta semisoterrani forma dues terrasses a nivell de planta baixa, una directament lligada al restaurant i al pati existent i una posterior que actua com a mirador. En la planta semisoterrani es troben ubicats: un menjador i tots els serveis del restaurant: lavabos, vestuaris, cuina, magatzem i sala d’instal·lacions. Així com des d’aquesta planta podem accedir directament al nivell inferior de la finca.

L’edifici compleix els paràmetres establerts en el Decret 21/2006, de 14 de febrer, pel qual es regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència dels edificis.

Tal com diu l’article 6 del Decret 21/2006, de 14 de febrer, l’edifici té una puntuació global superior a 10 punts:

a) Construcció de façana ventilada en orientació sud-oest(±90º): 5
b) Construcció de coberta enjardinada: 5
i) Reduir coeficient mitjà de transmitància tèrmica Km dels diferents tancaments verticals exteriors en un 30% respecte al paràmetre fixat en el punt 4.1: 8
j) Disposar d’un sistema de reaprofitament de les aigües pluvials: 5
m) En el cas que hi hagi una fase de demolició prèvia, reutilització dels residus petris generats en la construcció del nou edifici: 4

REHABILITACIÓ DE L’ERMITA DE SANT ISCLE I SANTA VICTÒRIA

Amb la rehabilitació de l’Hostatgeria de la Salut es va iniciar la recuperació de l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria. Es va refer la coberta, es va procedir a la neteja i rejuntat de la façana de tramuntana i es va dur a terme el reforç del terreny.

Un cop estabilitzada, es preveu la continuació de la recuperació de l’edifici, per tal de poder-ho obrir al públic. En primer lloc caldrà fer una valoració del comportament estructural del mateix un cop dutes a terme les millores esmentades i a partir d’aquí veure si és convenient dur a terme alguna mesura de segureta més.

Es preveu enderrocar l’envà que divideix actualment la nau en dues parts, així com les bigues de fusta que formen actualment un altell, per poder realitzar aquestes operacions caldrà reforçar l’estructura existent.

El projecte inclourà la reproducció del mosaic de Neptú que va ser trobat en aquest edifici i que actualment el podem veure al Museu d’Història de Sabadell, així com tots els acabats pertinents.

Programa   Pressupost Final Facturat Pagat
120 Retribucions bàsiques del personal funcionari 70.613,51 70.200,88 70.200,88
121 Retrib. complementàries del personal funcionari 72.724,37 74.970,86 74.970,86
150 Incentius a la productivitat 2.410,78 4.434,32 4.434,32
16000 Seguretat social 46.997,92 46.568,31 46.568,31
Total 1 Despeses de personal 192.746,58 196.174,37 196.174,37
21000 Manteniment d'infrastructura i béns naturals 1.000,00 0,00 0,00
21001 Manteniment i conservació de béns naturals. Ripoll i Rodal 455.856,01 398.781,92 344.401,14
22200 Comunicacions telefòniques 3.315,35 409,46 409,46
22602 Publicitat i propaganda 18.673,40 10.944,60 10.944,60
22604 Despeses especials de funcionament 9.000,00 9.964,46 8.668,53
2270000 Neteja 30.000,00 32.236,09 23.837,69
22706 Estudis i treballs tècnics 59.064,96 36.287,21 35.301,21
Total 2 Despeses de béns corrents i serveis 576.909,72 488.623,74 423.562,63
46300 Transf. corrents a mancomunitats 10.000,00 0,00 0,00
46700 Transf. corrents a consorcis 10,00 0,00 0,00
48200 Transf.corrents institucions sense ànim de lucre 87.565,92 53.295,55 50.445,55
Total 4 Transferències corrents 97.575,92 53.295,55 50.445,55
60100 Inversió nova en infrastructura 2.416.226,12 177.211,57 171.027,95
60101 Inversió nova en infrastructura 347.352,16 52.243,99 52.243,99
61100 Inversió de reposició en infraestructura 10,00 0,00 0,00
62300 Inversió nova en maquinària, instal·lacions i utillatge 7.583.810,00 299.200,93 271.083,63
63200 Inversió de reposició en edificis i altres construccions 200.000,00 108.077,47 99.506,51
Total 6 Inversions reals 10.547.398,28 636.733,96 593.862,08
78000 Transferències de capital a famílies i institucions sense ànim de lucre 14.510,00 0,00 0,00
Total 7 Transferències de capital 14.510,00 0,00 0,00
Total 4442 Ripoll i rodal 11.429.140,50 1.374.827,62 1.264.044,63
per anar amunt Índex