Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Sabadell ciutat de valors

Sabadell ciutat de valors
Pacte pels valors
Memorial Àlex Seglers
Dia Internacional dels Drets Humans
Dia internacional contra l´homofòbia
Dia Internacional de l´Orgull LGBTI
Documents d´interès
Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte
SABADELL CIUTAT DE VALORS

Sabadell és una ciutat de valors, una ciutat compromesa amb la ciutadania que aspira a fer real la dignitat i la qualitat de vida per a tothom sense distinció per motiu d'ètnia, edat, gènere, origen, orientació sexual, creença o limitació física o psíquica.

L'Ajuntament de Sabadell, té com a objectiu el desenvolupament d'aquesta ciutat compromesa amb els valors, una ciutat gresol de ciutadans i ciutadanes que comparteixen drets i deures, que són solidaris i cooperen amb els demés, que acullen els nouvinguts des del valor de l'hospitalitat, que s'impliquen activament contra la desigualtat de gènere o contra qualsevol tipus de violència, que treballen a favor de l'autonomia personal i la llibertat, que aposten per l'emancipació dels joves i que, des de l'estima, el respecte i l'austeritat, creuen que la diversitat i la interacció són la base de la convivència.

DESTACATS
El Pare Botam i l'Associació Juvenil Esquitx, guardonats a la IV edició del Memorial Àlex Seglers
El IV Memorial Àlex Seglers, ha reconegut la tasca del pare Joan Botam i de l'Associació Juvenil Esquitx, en un acte que es va fer ahir a la tarda a la Casa Duran. El guardó al pare Joan Botam reconeix la seva tasca en el foment de l'acostament entre les diverses tradicions religioses, la seva contribució a la reconciliació de les creences i a la cerca de l'excel·lència en les relacions socials basades en la pau, la solidaritat i la germanor. També s'ha guardonat l'Associació Juvenil Esquitx per la seva tasca de potenciar l'autoestima de les persones i vetllar pel seu desenvolupament personal i ciutadà durant 25 anys, així com pel seu ferm compromís vers als infants i joves, amb la protecció dels seus drets fent especial atenció cap aquells que pateixen situacions de vulnerabilitat.

Ampliar la informació

VI Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte 2015
El divendres 10 d’abril, s’inicia amb una conferència el programa de la VI Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte. Aquest programa, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i les diverses tradicions religioses que formen part de la Taula de Creences i Conviccions, amb el Grup de Diàleg Intereligiós i el Moviment Ecumènic de Sabadell, pretén donar a conèixer a la ciutadania la diversitat conviccional present al municipi, fomentar el contacte i el diàleg entre totes les tradicions religioses i espirituals, a fi de generar vincles, convivència i cohesió social.

El programa de la jornada incorpora enguany un homenatge al Grup de Pregària Estil Taizè, que commemora els 75 anys de la seva fundació a Taizè (França) i el centenari del naixement del seu fundador, el germà Roger Schutz. Així mateix, s’incorporen reflexions al voltant de la Pau i la Confiança que han aportat els membres del Grup de Pregària Estil Taizè de Sabadell, les activitats que proposen les comunitats i un curs de formació per a personal municipal sobre la gestió de la diversitat religiosa al mon local.

Ampliar la informació

Commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano
El dia 8 d’abril es commemora el Dia del Poble Gitano, en record del Congrés Mundial roma/gitano celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971, on es va instaurar la bandera i l’himne gitano.

És un dia per celebrar amb la població gitana i amb la ciutadania en general: -per reivindicar l’accés d’aquest col·lectiu a una ciutadania plena -per lluitar contra la discriminació i per la bona convivència -per donar valor a l’aportació de la població gitana al municipi, a partir de la recuperació i revalorització de la riquesa de la seva cultura.

Consulteu la relació d'activitats que entorn a aquesta jornada presenta l’Ajuntament de Sabadell i la Taula del Poble Gitano. I el targetó d'invitació a l'acte institucional en commemoració que tindrà lloc el proper dia 7 d'abril a les 5 de la tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Ampliar la informació

HEM ESTAT NOTÍCIA
Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional, del 2 al 8 de febrer de 2015
Recepció institucional als representants i membres de les diferents comunitats de creences i conviccions de la ciutat. Tindrà lloc el proper dissabte 7 de febrer, a les 12 del migdia, a la Sala de Plens de l'Ajuntament (pl. de Sant Roc, 1)

Durant l'acte, entre tots els assistents, s'omplirà de continguts una Càpsula del Temps dedicada a la Cultura de la Pau, a partir dels escrits que us convidem a escriure i a portar-hi.

Cal reservar i confirmar l'assistència al telèfon 93 745 19 53 o bé per correu electrònic a dretscivils@ajsabadell.cat
"L'harmonia del cos, la ment i el cor"

Article d'opinió de la Taula de Creences i Conviccions, publicat al Diari Sabadell (2 de febrer de 2015) amb motiu de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences.

Llegir article
Proposició de rebuig sense cap tipus d’ambigüitat als radicalismes i als extremismes

El passat divendres 30 de gener la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar una proposició de rebuig sense cap tipus d’ambigüitat als radicalismes i als extremismes.

Vegeu els acords adoptats

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat