Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Festa de l'Esport

L´Esport a Sabadell
Programes municipals
Lligues de lleure
Instal·lacions esportives
Entitats esportives
Festa de l'Esport
Festa de l´Esport
Palmarès esportistes
Palmarès entitats
Trofeu Festa de l'Esport
Patrocinadors
Llibre de la Festa
Consell Municipal
Agenda Sabadell Esports
Unió Excursionista de Sabadell

Millor entitat de Sabadell dels anys 1970, 1998, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005 i 2007
logo UES
La Unió Excursionista de Sabadell (UES) és una entitat que té com a objectius el foment de la pràctica de l'excursionisme i de tots els esports que es fan a la muntanya, com també el foment de la cultura. L'entitat és fruit de la fussió, el 1970, de tres associacions: el Centre Excursionista de Sabadell, el Centre Excursionista del Vallès i l'Agrupació Excursionista Terra i Mar. Una de les condicions de la fussió va ser la de mantenir l'antiguitat -la més longeva era el Centre Excursionista del Vallès- i és així que hom considera l'entitat com un grup que practica l'excursionisme des del 1908.

Amb més de 2.700 associats, la UES, amb seu al carrer de la Salut, compta amb una quinzena de seccions, que van des de la pràctica del muntanyisme, l'espeleologia, l'esquí, activitats subaquàtiques o el senderisme, fins a la secció

d'història, coral o grup d'esplai, entre d'altres. La UES compta també amb una important biblioteca, un arxiu i una àrea de formació que organitza cursos relacionats amb els esports de muntanya.

La vessant muntanyenca destaca pel fet de l'organització d'algunes expedicions que han assolit cims de més de 8.000 metres, com ara el Sisha Pagma, el Cho-Oyu, el Manaslú o el Gasherbrum II. La UES està adherida a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, com també a altres federacions relacionades amb els esports d'hivern i de muntanya.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat