Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Ciutat i Escola

Educació, Formació i Lleure
Què i on estudiar?
Preinscripció 2011-12
Educació no reglada
Programa Ciutat i Escola
Consell d'Entitats
Activitats Ciutat i Escola
Consell Escolar Municipal
Accés a :
NOTÍCIES I NOVETATS
Biografia
KIM MANRESA
Realitza les seves primeres fotografies als 13 anys. Als 15 una televisió sueca li compra fotografies de la transició als barris de Barcelona. Als 16 entra a treballar al diari TeleXpress i a l’estudi de Colita, comença així, a viatjar per tot el món. Actualment, és fotoperiodista de La Vanguardia.

Ha exposat a més de mil sales als Estats Units, França, Anglaterra, Alemanya , Itàlia, Japó, Colòmbia, Nicaragua, Espanya, Austràlia i Senegal entre molts altres països.

Una de les seves exposicions més recents és la que la productora cultural C&Duke, amb seu a Barcelona, està realitzant a l’Amèrica Central sota el nom de La vuelta al mundo en la mirada de Kim Manresa que va començar a exposar-se a Nicaragua a finals de l´ any 2004 i que des de juliol del 2005 viatja pel Salvador, on recorrerà bona part del país, per després en
els pròxims anys continuar el seu itinerari per Guatemala, Hondures i Costa Rica.
També, des del passat mes de juny fou inaugurada a la ciutat de Langreo, Escoles d´ altres móns, exposició itinerant produïda també per C&Duke i que es podrà visitar a diverses ciutats d’Astúries fins que conclogui a finals de l’any 2005 a la localitat d´ Avilés.
Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Fotopress en set ocasions, l’Agustí Centelles, el Godó de Fotoperiodisme, finalista de l´ Ortega Gasset, Visa d´ Or del Festival de fotoperiodisme de Perpinyà, Premi Derechos Humanos Ciudad de Gijón. Juntament amb el periodista David Drusster ha rebut el Premi Internacional UNICEF de periodisme per La infancia en el siglo XXI i el premi periodístic Ajuntament de Barcelona – Afers socials.

Ha estat Medalla de plata de la Society of Newpaper Desing de Photojournalisme (Estats Units),; així com el millor llibre documental per Barcelona nit (canviaria una mica l’ordre) Barcelona nit ha estat considerat el millor llibre documental i també ha estat finalista al millor llibre en llengua anglesa per la seva obra The day Kadi lost parto of her life.

Ha publicat més de vint llibres, entre els que destaquen: Barcelona nit (Barcelona: Ed. Actual, 1990), El Molino (Barcelona: Ed. Actual, 1992), La nuit du les travestis (Bèlgica, 1993), La sombra del toro (Barcelona: Ed. Focal, 1996), El día que Kadi perdió parte de su vida (Barcelona: Ed. Blume, 2001), Kim Manresa (Madrid: La Fábrica. Colección Photobolsillo, 2001), Drogas “cuestión social” (Vitòria: Gobern del País Basc, 2003), amb el periodista Juan Gonzalo Betancur: Los Olvidados. Resistencia cultural en Colombia (Bucaramanga: Universidad Autónoma de Bucaramanga (UNAB). A Espanya i Europa Ed. Blume, 2004).

Entre els llibres col·lectius on ha participat destaca Méditerranéennes, que conté obres d’autors com Henri Cartier-Bresson, Eugéne Smith, Werner Bischof, Marc Riboud, René Burri, Robert Capa, Dieuzalde (París, Ed. Contrajour, 1991).

La revista francesa Photo l’ha escollit com un dels més grans fotògrafs europeus i l’Agència Associated Press ha distingit el reportatge de Kadi com un dels millors del segle XX.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat