Ajuntament de Sabadell  
 Oficina de Patrimoni
Destaquem

19 d'abril: Presentació del llibre "Josep Busoms i la seva llum"

El proper 19 d'abril a les 19,00h i a l'espai Cultural Fundació Sabadell 1859 es presentarà el llibre "Josep Busoms i la seva llum".

Josep Busoms i Domènech fou una persona polifacètica. Viatjant tèxtil de professió, més enllà de l'àmbit laboral va cultivar moltes altres aficions, a més de la fotografia, com són l'excursionisme i l'atletisme, excel·lint sempre en totes elles. El seu arxiu fotogràfic conté més de 40.000 negatius, en color i en blanc i negre, de diferents gèneres: el retrat, la fotografia abstracta, el paisatgisme i la fotografia de viatges, el reportatge i la fotografia esportiva, entre d'altres.

A més de la seva qualitat tècnica i el seu valor artístic, el fons fotogràfic de Josep Busoms representa un testimoni important de la seva època, així com també de la ciutat de Sabadell, i serà donat per la família a l'Arxiu Històric de Sabadell, on quedarà preservat i a través del qual passarà a formar part del nostre patrimoni cultural i podrà ser consultat i revisat pels estudiosos.

Quan a l'Arxiu Històric de Sabadell se li va oferir la possibilitat de participar en la publicació d'aquest llibre i col·laborar en l'exposició no ho vam dubtar ni un moment. La Secció d'Imatge i So de l'Arxiu Històric de Sabadell porta anys intentant potenciar l'estudi dels fotògrafs sabadellencs a través d'exposicions monogràfiques, articles en revistes especialitzades, presentacions en congressos o enregistrament d'entrevistes. Creiem fermament que conèixer millor els nostres fotògrafs locals en ajuda a entendre i valorar més la seva obra. Aquests actes per difondre la creació de Josep Busoms acosten al públic una fotografia creativa, amb vocació documental, crítica en alguns moments i amb una mirada personal que segur que no deixarà indiferent a ningú.

Nou número de la revista Arraona

Dossier temàtic “Arqueologies i patrimoni arqueològic a Sabadell”, i la resta de seccions habituals: "Recerques", "Notes", "Des de l'Arxiu i des dels Museus" i "Ressenyes"
El fons fotogràfic de l'AHS accessible a través del portal Imagina

Imagina és el portal d'imatges creat per la Xarxa d'Arxiu Municipals de la Diputació de Barcelona que té per l'objectiu garantir una eina de gestió de les col·leccions fotogràfiques conservades en els arxius municipals dels ajuntaments i, alhora, promoure'n el seu accés i difusió.

A Imagina podreu trobar-hi part del fons Francesc Casañas Riera, el fons Jaume Avellaneda Camins i una part de la col·lecció local on destaquen reportatges com el Panorama Fotográfico de 1881 o un reportatge actual de les masies de Sabadell fet per Norbert Vila i que també es va fer servir per l'exposició de Festa Major del Museu d'Història. Paulatinament s'hi aniran incorporant més imatges.
Nou canal de videos de l'AHS

L'Arxiu Històric de Sabadell, que conserva i gestiona un gran nombre de documents audiovisuals sobre la nostra història local, participa en l'efemèride anual del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual i aquest any 2016 ho fa inaugurant un canal de videos a la plataforma Youtube, on es poden visualitzar pel·lícules dels nostres fons que han estat digitalitzades, algunes d'elles també disponibles al canal Vimeo.

Encetem aquest canal amb l'emissió de l'audiovisual "Entrada de les tropes nacionals a Sabadell i primera Missa de la Victòria, 27 de gener de 1939", de Josep Esteve i Codina.
El film mostra l'entrada del bàndol nacional a la ciutat de Sabadell i la missa celebrada a la Rambla, a l'alçada del carrer Àngel Guimerà i oficiada per Mossèn Ernest Mateu. Us oferim la versió íntegra d'aquesta filmació única i us animem a seguir aquest canal.Foto edifici

Arxiu Històric Municipal de Sabadell
Carrer Indústria, 34
Sabadell 08202
Telèfon: 93 726 87 77 / 93 726 81 21 / 93 747 81 55
Fax: 93 727 57 03

ahs@ajsabadell.cat

© Ajuntament de Sabadell,
tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat