Ajuntament de Sabadell  
 Oficina de Patrimoni
Destaquem

9 de juny: Dia Internacional dels ArxiusDes de l'any 2008, coincidint amb el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d'Arxius (CIA/ICA) el 9 de juny els arxius celebren la seva diada. Enguany, els professionals de l'AHS volen aprofitar la celebració per, entre d'altres qüestions, conscienciar la ciutadania sobre la els reptes dels arxius durant el segle XXI.

Amb motiu d'aquesta celebració, aquest divendres 7 de juny a les 12h, l'Arxiu Històric de Sabadell (AHS) obrirà les seves portes a tots aquells ciutadans que vulguin fer una visita a la Casa Ponsà per a conèixer de primera mà com és l'arxiu de la ciutat i quines són les tasques que s'hi desenvolupen. La visita recorrerà les estances de l'AHS i s'explicarà què es conserva a l'arxiu, com i per què. Qui vulgui assistir-hi es pot inscriure prèviament trucant al telèfon 93 726 81 21 (aforament limitat).

Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir el paper d'aquest servei en la preservació del patrimoni documental de la ciutat i com els sabadellencs i sabadellenques es poden sentir partícips en la salvaguarda i custòdia de la memòria individual i col·lectiva.


Visita guiada a l'Arxiu Històric de Sabadell
Dia 7 de juny 12 h
Activitat gratuïta
(Es recomana fer inscripció prèvia a ahs@ajsabadell.cat o bé al telèfon 93 726 87 77)
El fons fotogràfic de l'AHS accessible a través del portal Imagina

Imagina és el portal d'imatges creat per la Xarxa d'Arxiu Municipals de la Diputació de Barcelona que té per l'objectiu garantir una eina de gestió de les col·leccions fotogràfiques conservades en els arxius municipals dels ajuntaments i, alhora, promoure'n el seu accés i difusió.

A Imagina podreu trobar-hi part del fons Francesc Casañas Riera, el fons Jaume Avellaneda Camins i una part de la col·lecció local on destaquen reportatges com el Panorama Fotográfico de 1881 o un reportatge actual de les masies de Sabadell fet per Norbert Vila i que també es va fer servir per l'exposició de Festa Major del Museu d'Història. Paulatinament s'hi aniran incorporant més imatges.
Nou canal de videos de l'AHS

L'Arxiu Històric de Sabadell, que conserva i gestiona un gran nombre de documents audiovisuals sobre la nostra història local, participa en l'efemèride anual del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Consulteu el nostre canal de videos a la plataforma Youtube, on podreu visualitzar pel·lícules dels nostres fons que han estat digitalitzades, algunes d'elles també disponibles al canal Vimeo.

Encetem aquest canal amb l'emissió de l'audiovisual "Entrada de les tropes nacionals a Sabadell i primera Missa de la Victòria, 27 de gener de 1939", de Josep Esteve i Codina.
El film mostra l'entrada del bàndol nacional a la ciutat de Sabadell i la missa celebrada a la Rambla, a l'alçada del carrer Àngel Guimerà i oficiada per Mossèn Ernest Mateu. Us oferim la versió íntegra d'aquesta filmació única i us animem a seguir aquest canal.Foto edifici

Arxiu Històric Municipal de Sabadell
Carrer Indústria, 34
Sabadell 08202
Telèfon: 93 726 87 77 / 93 726 81 21 / 93 747 81 55
Fax: 93 727 57 03

ahs@ajsabadell.cat

© Ajuntament de Sabadell,
tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat