Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Agenda 21

Què és l´Agenda 21?
Agenda 21 de Sabadell
Agenda21+10 (2011-2020)
Agenda 21 escolar
Projectes
Acte de compromís
Formació professorat
Intercanvis i jornades
El calendari
Recursos professorat
Curs 2011/12
L'hort i el jardí a l'escola 2.

A l'escola tenim clar que un projecte d'hort pot ser un bon treball en matèria de sostenibilitat, que ajuda a apropar els alumnes a l'experiència del creixement, on ells són els protagonistes de l'evolució del projecte. Hem organitzat repartit responsabilitats entre tots els cursos implicats, hem posat en funcionament l'hort i el reg automàtic...en el cas dels alumnes de parvulari l'hort es fa en una taula de cultiu.

Curs 2009/10
Hort

Els alumnes de l'escola Samuntada hem començat a cultivar un hort. Hem comprat tot el que cal per començar: les llavors, planters, arbres fruiters, plantes aromàtiques, terra i estris. També hem instal·lat un sistema de reg automàtic perquè quan no siguem a l'escola les plantes segueixin creixent i donant fruits. Al final del curs hem sortejat els productes que hem recollit entre tots els alumnes.

Curs 2008/09
Ens divertim amb l'A21

Aquest curs tots els nens i nenes del CEIP Samuntada hem fet moltes activitats i tallers relacionats amb el medi ambient. En aquests tallers hem creat instruments musicals i elements o vestuari relacionat amb el circ (per les disfresses de carnestoltes) a partir de materials de rebuig.
A més a més, a la primavera vam fer una plantada de plantes aromàtiques al jardí de l'escola i també vam inaugurar l'hort, on van participar les nostres famílies, amb una plantada simbòlica de diferents hortalisses. El curs 2009-10, entre tots, començarem el projecte de l'hort de l'escola!

Curs 2007/08
Creixem amb l'A21

Els cursos que portem participant en l'A21E ens han portat a plantejar-nos molts aspectes per treballar amb la comunitat escolar que estan relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. Des de la Comissió de l'A21E volem continuar treballant en les tres erres dels residus i en el bon ús de l'aigua a l'escola. Per això durant la Setmana Cultural que es celebrarà per Sant Jordi, s'evidenciarà tota la feina feta al voltant d'aquests temes.

Curs 2006/07
Seguim fent l'A21

El projecte Agenda 21 segueix essent a la nostra escola un motiu per a portar a terme, reflexionar, valorar i coordinar aspectes sobre el reciclatge i la gestió mediambiental de la nostra comunitat educativa, així com la incidència social que suposa.

CEIP Samuntada 2006-07
Curs 2005/06
Projectes del jardí / Reciclem el paper
Arbre nadal reciclat

A través de l'Agenda 21 voldríem sensibilitzar la nostra comunitat educativa sobre la necessitat de reciclar, mantenir una relació positiva amb l'entorn i els beneficis que això suposa per a la nostra societat. Ens proposem continuar amb el treball sobre el reciclatge del paper engegat el curs passat, realitzar un treball amb els materials reciclats coincidint amb les celebracions de l'escola, realitzar un projecte al pati per millorar l'entorn i implicar els nens i nenes d'educació infantil i de l'aula d'acollida.

Curs 2004/05
Reciclem i fem paper i reciclatge de mobiliari escolar

Volem formar part del programa de l'Agenda 21 escolar perquè coincidim amb la ideologia dels projectes que s'hi desenvolupen i que es treballen als centres educatius de Sabadell. Amb aquest projecte volem incloure dins de les activitats del cicle inicial i del cicle mitjà, el reciclatge del paper que després es reutilitzarà més endavant per altres treballs de plàstica, festes, etc. Per altra banda intentarem reciclar el mobiliari escolar obsolet.

Escultura reciclada

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat