Ajuntament de Sabadell  
 Descobreix Sabadell
Turisme
El patrimoni urbà
El patrimoni del rodal
Els museus de Sabadell
Les arts en viu a la ciutat
Els parcs
Les instal·lacions esportives
Activitats firals
Fires tradicionals
Itineraris
L´allotjament
Publicacions turístiques
Les arts en viu a la ciutat
Teatre Principal. Espai emblemàtic per als artistes i les entitats culturals de la ciutat.
El Teatre Principal és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, a més d'un escenari incomparable per acollir una programació artística heterogènia i de qualitat. Es tracta de l'escenari que complementa perfectament l'oferta artística de la ciutat, aportant un espai idoni per a les obres de mitjà format. A més, i gràcies a les obres de reforma que ha viscut, el Teatre Principal ha esdevingut un exemple de recuperació patrimonial curós amb el passat i funcional per al futur.

Teatre Principal · C. de Sant Pau, 6 · Tel. 93 727 08 33
Teatre Principal
Teatre Municipal la Faràndula: teatre, òpera i música
La Faràndula es va construir per subscripció popular l'any 1956. L'any 1972 va passar a titularitat municipal i el 2002 van acabar les obres d'una important reforma que ha posat al dia les instal·lacions de l'equipament. Actualment té un aforament de 1.060 espectadors.
La programació municipal a la Faràndula es basa en les representacions d'òpera promogudes per l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, alhora que acull diverses manifestacions artístiques de la ciutat i representacions teatrals d'obres de gran format.

Teatre Municipal La Faràndula · C. d'Alfons XIII, 33
Tel. 93 745 75 60
Teatre Municipal La Faràndula
L'òpera a Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès
L'activitat de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, que fa la producció dels seus muntatges a L'Estruch i a la Faràndula, permet a la ciutat gaudir d'un cicle estable d'òpera, amb un total de quatre títols l'any.
Aquestes òperes produïdes a Sabadell s'estrenen a la Faràndula i després es representen a altres teatres catalans, cosa que converteix la ciutat en un espai creador en l'àmbit artístic, i que nodreix d'altres ciutats de Catalunya.
L'oferta de música simfònica és a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès, que duu a terme el cicle de concerts simfònics.
El cicle de concerts simfònics permet que la ciutat tingui una temporada estable de música simfònica de primer nivell, gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Orquestra Simfònica del Vallès. Aquesta és l'única orquestra simfònica de l'estat espanyol organitzada com a societat anònima laboral, en la qual els seus músics i treballadors són alhora propietaris i accionistes. Va néixer a Sabadell en el si de l'Associació d'Amics de l'Òpera d'aquesta ciutat, amb ambició artística, prolífica i amb diversitat de productes; és una orquestra que viu com cap altra del seu públic, dels seus concerts i de la seva qualitat.

D'altra banda, Sabadell acull el Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall, adreçat a cantants d'òpera. És un concurs obert als intèrprets menors de 35 anys, de totes les nacionalitats, residents a qualsevol país del món i que se celebra bianualment.

El Teatre Principal és l'escenari de les sessions, obertes a tothom. A més, el tenor Jaume Aragall ofereix una classe magistral als alumnes del Conservatori Municipal, coincidint amb la seva estada a la ciutat. Els Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès participen en aquest concurs, que compta també amb la implicació del Conservatori de música de la ciutat.
Orquestra Simfònica del Vallès
Amics de l'òpera
L'Estruch, Centre de Producció i Creació i Difusió Artística
L'Estruch acull les propostes més arriscades en arts escèniques i creació visual i música. Una programació adreçada al públic més inquiet. Ca l'Estruch va funcionar com a fàbrica dedicada a la tintoreria fins a la dècada del 1980. L'any 1995 es va engegar com a centre de producció i creació artística.

En aquest espai conviuen totes les fases dels processos creatius de les arts escèniques i visuals: la creació i la difusió. Les sales d'assaig per a teatre i dansa, com també els bucs d'assaig per a músics, permeten la producció de noves propostes. L'activitat creadora dels artistes residents als tallers de la Nau Sud manté viu el debat, la reflexió i la difusió a l'entorn de l'activitat artística.

L'auditori acull representacions de teatre, espectacles de dansa contemporània, música i una programació d'imatge, de continguts i formats innovadors, com és el curtmetratge i el vídeo.
L'espai escènic té una capacitat per a 190 espectadors, i està perfectament adaptat a les exigències actuals dels muntatges de les arts escèniques.
L'Estruch
L'Estruch
Festival d'estiu 30 Nits
Es va celebrar per primer cop l'any 2000, i des de llavors s'ha consolidat com a proposta cultural que ofereix un ampli ventall de possibilitats d'oci, durant tot el mes de juliol.
El festival es du a terme a la tarda-nit en diversos espais oberts de la ciutat, com és el pati de L'Estruch o del Museu d'Art de Sabadell, o bé les places de Sant Roc, del Doctor Robert o el parc de Catalunya.
Dins de l'àmplia oferta d'aquesta proposta cultural, hi ha d'espectacles de teatre o un cicle de flamenc, fins a una mostra de curtmetratges, passant per nits literàries, espectacles de dansa i un potent apartat musical que inclou òpera, jazz i músiques del món. El festival està pensat per acollir un públic divers, de totes les edats.
Festival 30 nits

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat