Ajuntament de Sabadell  
 Descobreix Sabadell
Turisme
El patrimoni urbà
El patrimoni del rodal
Els museus de Sabadell
Les arts en viu a la ciutat
Els parcs
Les instal·lacions esportives
Activitats firals
Fires tradicionals
Itineraris
L´allotjament
Publicacions turístiques
Fires tradicionals
Medievàlia
Ubicació: centre ciutat
Dates: maig
Medievàlia és una festa de caire cultural que ja s'ha celebrat en catorze ocasions. Des de l'any 2000 l'organitza l'Associació Amics de Medievàlia de Sabadell, amb la participació de diferents entitats de la ciutat. Durant tot el cap de setmana s'hi fan activitats molt diverses, com ara actuacions i espectacles ambientats a l'època medieval. També s'hi fan demostracions de vells oficis artesanals i tradicionals, que tenen origen al voltant del segle XII. El diumenge al matí es fa un concurs de cuina medieval en què es premien les millors receptes i l'elaboració de plats medievals. A més, hi trobem un mercat de productes artesanals d'alimentació, d'objectes de regal, decoració i bijuteria, com també entreteniments i activitats per a la mainada.
Tot el que es pot veure a Medievàlia ve a ser una escenificació dels orígens de Sabadell, a mitjan segle XI. La fira recrea la vida dels vilatans al voltant del mercat, i mostra la importància que tenia aquesta activitat econòmica en el creixement d'una vila com Sabadell.
Medievàlia
Medievàlia
Fira de Santa Llúcia
Ubicació: plaça de Sant Roc
Dates: desembre
La Fira de Santa Llúcia de Sabadell és una de les manifestacions tradicionals més històriques de la ciutat, que es remunta a l'any 1934. Des de fa tres dècades l'organitza l'Agrupació de Firaires de Santa Llúcia de Sabadell. És l'activitat firal més arrelada i popular de la ciutat que inicia l'ambient i el caliu de les festes de Nadal.
Hi ha una vintena de casetes on podem trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.
Fira de Santa LLúcia
Fira Artesana de Nadal de Sabadell
Ubicació: plaça del Dr. Robert
Dates: del 15 de desembre al 5 de gener
La Fira Artesana de Nadal de Sabadell (FANSA), amb més de 10 anys d'existència, s'ha consolidat com una de les activitats tradicionals de les festes nadalenques de la ciutat. Coorganitzada pel Col·lectiu d'Artesans FANSA i l'Associació de Ceramistes del Vallès, la fira presenta cada any una variada oferta de productes artesans de qualitat, amb la presència d'una quinzena de tallers artesanals d'arreu de Catalunya. La fira ofereix varietat de productes fets amb materials ben diversos com la fusta, el paper, la roba, el vidre, el fang, els metalls, etc.
Fira Artesana de Nadal de Sabadell

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat