Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

El Rodal

Ets a:...Protocol del Rodal

El patrimoni natural
Protecció de flora i fauna
Gestió forestal
Camins - Turisme
Itineraris naturals
Parcs periurbans
Manteniment
Participació i colĚlaboració
Projectes
Protocol del Rodal
El primer ôProtocol sobre l'espai agrÝcola i natural de terme de Sabadellö es va signar el 24 de marš de 1987 entre la Uniˇ de Pagesos i l'Ajuntament de Sabadell. La signatura d'aquest protocol va ser deguda a la constataciˇ que la manca de s˛l agrÝcola al terme municipal era un handicap molt important per al manteniment de l'agricultura. Amb el text d'aquest protocol es pretenia valorar la importÓncia del manteniment de les zones agrÓries i de l'espai natural com a patrimoni econ˛mic, ecol˛gic i cultural i alhora modificar el Pla Comarcal per a poder preservar i valorar l'espai agrari com a tal.

En el transcurs de l'any 1989, la Uniˇ de Pagesos de Sabadell, la Uniˇ Excursionista de Sabadell i l'Associaciˇ per a la Defensa i Estudi de la Natura, van endegar una campanya en suport de l'espai agrÝcola i natural del rodal de Sabadell, en la qual es recollien adhesions al manifest editat que es centrava en tres demandes:
  1. Exigir la preservaciˇ legal de tota l'Órea periurbana mitjanšant la seva qualificaciˇ definitiva com a terreny agrÝcola i forestal.
  2. Fomentar el coneixement i l'estima dels paratges que envolten la nostra ciutat.
  3. Exigir que s'eviti la degradaciˇ progressiva de l'Órea periurbana.
El 28 de novembre de 1990 es va refer l'anterior protocol i se'n signÓ un de nou, aquesta vegada amb la incorporaciˇ de la UES i l'ADENC, i amb posterioritat s'hi va adherir la Comissiˇ Ecol˛gica de la Federaciˇ d'Associacions de ve´ns.

A l'actualitat encara Ús vigent i ha servit i serveix per a orientar i debatre criteris sobre els treballs relacionats amb el rodal, actuacions de tipus urbanÝstica, disciplinari, mediambientals, etc. o de qualsevol tema que es relacioni amb l'espai periurbÓ.
Agenda 21 de Sabadell

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat