Ajuntament de Sabadell  
 Oficina de Patrimoni

Ets a: Oficinadelpatrimoni  > Senyalització didàctica de 23 edificis del patrimoni de sabadell

Senyalització didàctica de 23 edificis del patrimoni de sabadell
Podeu consultar tota la informació sobre aquests 23 edificis en el catàleg en format PDF
Sabadell disposa d'un nombre considerable d'edificis que formen part del patrimoni històric, més de 350. D'aquests n'hi ha varis que destaquen per la seva singularitat arquitectònica, o com elements configuradors del paisatge urbà.

Amb la voluntat de poder difondre les característiques patrimonials d'una mostra significativa dels edificis més singulars de la ciutat, l'Oficina del Patrimoni de l'Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un projecte per tal de dissenyar i implementar una senyalètica patrimonial composta per 51 elements.

L'objectiu general del projecte és apropar als ciutadans diversos edificis de la nostra ciutat, explicant les seves característiques més singulars perquè en tinguin coneixement. Alhora, es vol possibilitar la descoberta d'edificis o espais significatius de la ciutat de forma autònoma i lliure.


Els diferents edificis senyalitzats representen diverses tipologies arquitectòniques: casals, edificis públics, vapors tèxtils, fàbriques tèxtils, despatxos, esglésies... i diversos períodes de la història de l'arquitectura de Sabadell, des del gòtic representat per l'antic absis de Sant Fèlix, fins als anys 40 del segle XX amb el racionalisme aplicat a l'arquitectura industrial com Can Balsach, Molins Germans o la fàbrica Marcet. Així mateix, el visitant podrà descobrir edificis renaixentistes, barrocs, eclèctics, modernistes...

El projecte, està format per uns mòduls didàctics de gran format. En tots ells, la informació es separa en paràgrafs permetent una lectura continua de la informació, o segmentada depenent en cada cas del desig de l'usuari en profunditzar en la informació. Cada paràgraf està encapçalat per un títol que introdueix el paràgraf i convida a la seva lectura i interpretació.

La ubicació del text (al mig del plafó), el tipus de lletra, la mida de cos i el seu color permeten una lectura àgil i còmoda per a tot tipus de públic, independentment de l'estatura o condicions d'accessibilitat.

El text està complementat per un dibuix singular per a cada element, el qual mitjançant crides aporta informació rellevant de les característiques arquitectòniques de l'edifici o dels elements que li donen singularitat.

Per últim, trobem un plànol de la ciutat amb la senyalització de 51 elements significatius per tal de facilitar la comprensió de la ubicació d'aquests.


© Oficina de Patrimoni, tots els drets reservats - Nota legal - Accessibilitat - Contacte