Servei de Mediació Comunitària
INTERVENCIONS ESPECIALITZADES DE MEDIACIÓ EN "BULLYING"
Pautes
L'assetjament escolar o bullying fa referència a la violència, més o menys visible, que té lloc entre iguals. Les característiques principals que cal tenir presents per detectar possibles situacions d'assetjament escolar o bullying són:

1- La continuïtat en el temps de les conductes violentes.

2- El desequilibri de poder que s'estableix entre les parts que intervenen en aquesta situació de violència (víctima i agressor/s) que acaba portant a la víctima a una situació d'indefensió.

3- I, el desig conscient de l'agressor/s de ferir, d'amenaçar o espantar a la víctima.
Bullying
Des de Sabadell Mediació fem intervencions especialitzades de mediació en situacions d'assetjament escolar
  • Cóm es sol·licita?
El centre educatiu és el que ha de sol·licitar expressament la intervenció. Ho pot fer directament trucant al 93 745 31 72 i demanant per Sabadell Mediació, o per internet a través de l'assistent de Tràmits municipals del web de l'Ajuntament.
  • A qui s'adreça?
La intervenció en assetjament escolar es dirigeix a grups d'últim cicle de primària (5è i 6è) i grups d'ESO (1er, 2on, 3er i 4t. d'ESO)

  • Cóm es treballa?
La nostra intervenció es basa en els models de la mediació reparadora, les pràctiques restauratives i el model de no inculpació de Maines i Robinson.

És una intervenció integral, que incorpora a la víctima/es i l'agressor/s però també al grup classe, les famílies i el centre educatiu.

S'intervé a diferents nivells: Sensibilització, intervenció directa en el cas, seguiment posterior a la intervenció i prevenció.

Per a més informació mediacio@ajsabadell.cat

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat