Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Coneix Sabadell

Hist˛ria de Sabadell

Ets a: Hist˛ria de Sabadell  > Ciutat de serveis

1980-2000, l'evoluciˇ cap a una ciutat de serveis
Els primers reptes del nou ajuntament democrÓtic se situen a l'entorn de la urbanitzaciˇ de la ciutat i la creaciˇ d'equipaments p˙blics. El creixement descontrolat dels anys 50, 60 i 70 havia generat nous barris que no comptaven amb les infraestructures urbanes necessÓries (enllumenat, clavegueram, pavimentaciˇ de carrers, etc.). El 1992 s'inauguren dos nous parcs p˙blics: el de Catalunya i el del TaulÝ.
La terciaritzaciˇ de l'economia fa que les principals activitats del sector serveis augmentin el nombre de treballadors. Les tres principals activitats sˇn el comerš a la menuda, les institucions financeres i el comerš a l'engr˛s. L'Eix MaciÓ -via urbana que uneix la plaša de Catalunya amb la plaša de la Conc˛rdia- ha esdevingut un centre de serveis que agrupa l'oferta comercial i de negocis. El canvi urbanÝstic del centre hist˛ric ha propiciat la reactivaciˇ econ˛mica de la ciutat.
Vista general de l'avinguda de Francesc MaciÓ
La ciutat incorpora un barri de nova creaciˇ -Can Llong- i comenša a recuperar l'entorn del riu Ripoll amb la creaciˇ d'un parc fluvial.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat