Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Coneix Sabadell

Història de Sabadell

Ets a: Història de Sabadell  > Primers pobladors

Els primers pobladors
Els primers assentaments de la comarca del Vallès són de fa 7.000 anys, quan s'hi establiren unes comunitats d'agricultors i ramaders. A la zona de Can Roqueta (Sabadell) s'han dut a terme diverses excavacions que han posat al descobert l'assentament més important de Catalunya de pagesos i pastors de fa entre 3.800 i 2.700 anys.
Les societats pageses i ramaderes van trobar a la plana del Vallès un indret favorable per al conreu, la pastura i la comunicació. En aquest indret s'han trobat nombroses sitges excavades al sòl per guardar-hi el gra i també múltiples enterraments que permeten conèixer els complexos costums funeraris de fa més de 3.000 anys.
L'estudi de més d'una vintena de jaciments de l'Edat del Ferro posa de manifest que al Vallès es va produir una eclosió demogràfica fa uns 3.000 anys. Les necròpolis excavades han lliurat un important conjunt d'objectes metàl·lics, en bronze o ferro (braçalets, sivelles, fíbules, ganivets...). La necròpolis d'incineració de Can Piteu-Can Roqueta és la més gran que es coneix a Catalunya corresponent a aquest període.
Mostres romanes del jaciment Can Piteu- Can Roqueta 1ª edat del ferro

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat