Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el número 9 del butlletí digital de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Calcula el consum dels stand-by del teu habitatge!

Els aparells en espera o stand by segueixen consumint electricitat. A causa de l'increment del nombre de dispositius elèctrics aquest consum suposa al cap d'any una xifra significativa. Amb aquesta calculadora de consum en stand by podràs identificar el teu consum i retallar la factura elèctrica: podràs veure la seva potència, el consum energètic (kWh), el CO2 que produeix i la despesa, en euros, que suposa aquest consum elèctric en un any.
[Calculadora stand-by]
[Fitxa 3. Consum stand-by per aparell]

Les renovables generen el 33,6% del consum elèctric final a nivell estatal.

En el darrer informe sobre Evolució dels consums i Intensitats Energètiques, publicat per l'IDAE destaca que el percentatge d'electricitat renovable sobre el total de consum elèctric ascendeix al 33,6%, dades fins 30.09.2011. La participació dels biocarburants sobre el total del consum final de combustibles d'automoció assoleix, en els últims dotze mesos del 6,1%. S'aprecia un descens de la intensitat energètica, tant la primària com final en els últims mesos (del 0,8 i del 3,0%, respectivament, l'últim mes).
[Més informació]

El Parc Central inaugura una instal.lació geotèrmica per aprofitament pedagògic i suport a les energies renovables.

S'ha portat a terme la interconnexió amb la instal·lació de climatització existent, de manera que l'anterior bomba ha estat substituïda per una bomba de calor/fred geotèrmica com a font principal de servei. S'estima un estalvi de consum elèctric al voltant del 45%, ja que l'energia geotèrmica serà la primera font d'alimentació del sistema i la bomba tradicional únicament actuarà quan la demanda d'energia, davant un ús simultani de tots els espais del centre, així ho requereixi.
[Més informació] [Parc Central del Vallès]

L'IDAE publica cursos específics per estalviar a la llar, oficines, conducció, a la comunitat de propietaris en l'ús d'electrodomèstics.

L'IDAE, institut orientat a l'estalvi energètic del Ministeri d'Indústria, ha generat cinc cursos gratuïts específics sobre com estalviar energia, de 2 a 3 hores de durada. L'aula virtual recull informació i consells orientats a l'estalvi al respecte de: conducció eficient, ús d'electrodomèstics, estalvi a la llar, estalvi a la comunitat de propietaris i estalvi a l'entorn laboral.
[Aula virtual ¿Cómo ahorrar energía IDAE?]

Recomanem aquests videos generats en el marc d'un projecte educatiu - El Nostre Futur Energètic.

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat