Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 36 del butlletí digital de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Fem un repàs als nostres hàbits energètics, poden aglutinar fins al 30% del consum elèctric d'una llar!

Després d'haver estimat el consum de cada aparell elèctric i disposar de les dades de consum ocult (en hores de no ocupació de la nostra llar, el repte proposat per aquest mes és repassar els hàbits energètics.Diversos estudis demostren que els hàbits energètics són responsables de fins al 25-30% del consum elèctric de les llars, tenim doncs un marge de millora significatiu.
[Fitxa 4. Hàbits]

Quin consum tenen els stand-by a la nostra llar?
Com puc atacar aquests consums vampírics?

L'OCU posa a disposició de tots els ciutadans una senzilla i interessant eina per poder calcular el consum elèctric derivat dels stand-by. Amb una mitjana de 7-9 elements amb stand-by, aquests petits consums, d'entre 3 i 8 W instantanis, són al final de l'any una xifra considerable per tenir en compte a l'hora d'atacar la factura elèctrica. L'ús de regletes multiendoll o programadors horaris permetrà un estalvi considerable d'aquests consums constants 24 hores al dia * 365 dies l'any.
[Calculadora OCU Stand-by]

Les renovables van produir al 2015 el 37,1% de l'electricitat a l'Estat Espanyol, per sobre de qualsevol altra font .

Al 2015 s'ha produït un descens considerable de l'aportació renovable al mix elèctric nacional. El 2015 han baixat l'aportació eòlica i la hidràulica. Però és que, a més, l'Executiu Rajoy ha estrangulat el creixement de la potència renovable (entre 2012 i 2015 s'han instal·lat a Espanya només 850 megawatts, quan els quatre anys anteriors es van instal·lar 6.800 MW. .
[Avanç Informe REE Sector Eléctrico 2015]

Baixa la llum, el gas natural i la bombona de butà pel 2016.

La llum s'abaixa un 0,7% per a la tarifa més comuna, la denominada preu voluntari del petit consumidor (PVPC), que és la que tenen la majoria de les famílies. En el cas del gas la rebaixa per a la tarifa més habitual és del 3%. En el cas del butà, la rebaixa ja es va aplicar al novembre i el preu és de 12,76 euros. La pròxima revisió serà a la primavera. Aquesta rebaixa dels costos energètics a les llars es produeix amb un preu del petroli també sota mínims, cosa que permet que el litre de gasoil es pugui trobar en algunes benzineres a menys d’un euro.

Estalvia energia a l'oficina: aparells electrònics

L’Institut Català d’Energia us proposa tot un seguit de bones pràctiques pel que fa al bon ús de l’energia en el vostre entorn de treball. Es tracta de consignes senzilles i fàcils d’aplicar en el vostre dia a dia per ajudar a reduir la despesa energètica a l’oficina i que també podeu aplicar a casa vostra. Compartiu-les amb amics i familiars!
[Càpsula estalvi electrodomèstics]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat