Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 30 del butlletí digital de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Fem un repàs als nostres hàbits energètics, poden aglutinar fins al 30% del consum elèctric d'una llar!

Després d'haver estimat el consum de cada aparell elèctric i disposar de les dades de consum ocult (en hores de no ocupació de la nostra llar, el repte proposat per aquest mes és repassar els hàbits energètics.Diversos estudis demostren que els hàbits energètics són responsables de fins al 25-30% del consum elèctric de les llars, tenim doncs un marge de millora significatiu.
[Fitxa 4. Hàbits]

Quin consum tenen els stand-by a la nostra llar?
Com puc atacar aquests consums vampírics?

L'OCU posa a disposició de tots els ciutadans una senzilla i interessant eina per poder calcular el consum elèctric derivat dels stand-by. Amb una mitjana de 7-9 elements amb stand-by, aquests petits consums, d'entre 3 i 8 W instantanis, són al final de l'any una xifra considerable per tenir en compte a l'hora d'atacar la factura elèctrica. L'ús de regletes multiendoll o programadors horaris permetrà un estalvi considerable d'aquests consums constants 24 hores al dia * 365 dies l'any.
[Calculadora OCU Stand-by]

L'energia eòlica bat el récord estatal de contribució al mix elèctric l'any 2014. Les renovables s'enfilen fins al 42,8% del total.

L'energia eòlica va igualar gairebé la producció de l'energia nuclear en la seva aportació anual al conjunt de la xarxa elèctrica. Com a dades negatives, l'avança de l'informe de Red Elécrtrica Española 2014 certifica que el carbó puja fins al 16,4%, i l'eòlica baixa un 6,1% en termes absoluts. El conjunt de l'estat ha consumit un 0,2% menys d'electricitat. El conjunt d'energies renovables sumen el 42,8% del total d'energia elèctrica, 0,6% més que l'any 2013
[Avanç Informe REE Sector Eléctrico 2014]

El preu de la llum puja el 2015 un 17,7% respecte l'any anterior, amb una quota mitjana de gairebé 80 EUR al mes.

FACUA calcula que el rebut de la llum ha pujat al gener un 3,9% respecte a desembre i un 17,7% respecte al mateix mes de l'any anterior. La tarifa mitjana arriba a un valor de 79,62 euros.
El consumidor mitjà ha passat de pagar 67,62 euros al gener de 2014-79,62 euros un any després, (+12 euros). El quilowatt hora (kWh) d'energia ha pujat un 17,7% en aquest període, mentre que el quilowatt (kW) de potència contractada ho ha fet un 17,9%.

[Article Publico.es]

Un nou consumidor energètic exigent i actiu que vol autoconsum arrela a l'Estat Espanyol.

Diverses són les raons que apunten a un creixement a mig termini del sector de les renovables, com ara l'impuls de la rehabilitació energètica, els nous fons estructurals de la UE o l'activisme creixent del petit consumidor que vol autoabastir-se i reduir costos. D'acord amb l'expert J.García Breva, “El perfil del consumidor ha canviat”, però "a España i tot el món.
[Article J.Garcia Breva]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat