Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 29 del butlletí digital de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Com evolucionarà el preu de l'electricitat en un escenari amb preus del petroli molt baixos?

La "sobtada" davallada del preu del petroli fins els 70-75$ per barril durant aquests mesos ha generat diverses reaccions a nivell internacional, forçades per la superproducció de Rússia i Iraq.
Com evolucionarà el preu de l'electricitat a nivell estatal? Quin serà l'efecte sobre les energies renovables: frenarà nous projectes d'inversió o fomentarà noves formes d'autoconsum per deslligar-se d'aquesta volatilitat de preus?A qui beneficia el petroli barat?

[Article Sorpreses d'un Petroli Barat]

Quin és el consum ocult del vostre habitatge?

Per poder calcular el consum ocult o basal del vostre habitatge, caldrà fer un senzill exercici de desconnexió de tots els aparells, apagar tot l'enllumenat i electrodomèstics.
Heu aconseguit assolir el consum instantani de 0 kW? El comptador intel.ligent us ajudarà a averiguar el perquè...
A partir d'aquest valor, podreu calcular el cost econòmic, kWh i emissions de CO2 que representa anualment el consum energètic derivat del consum residual no útil de la vostra instal.lació i/o aparells permanent connectats.

Fitxa 2. Consum ocult d'habitatge.

El drama de la pobresa energètica creix arreu.

La desconeixença del funcionament del mercat i els drets de les persones consumidores fa que moltes vegades es pagui més del que caldria en subministres bàsics, segons Ecoserveis. Aquest fet s’agreuja en el cas de les persones que viuen en una situació de vulnerabilitat social a causa de la manca o inestabilitat dels ingressos a la llar, fet que duu a què necessitin suport de serveis socials per fer front a les necessitats bàsiques. La pobresa energètica afecta a 193.000 famílies i 300.000 menors a Catalunya.
[Notícia Pobresa Energètica Ecoserveis]

Energia elèctrica verda a preus competitius és ja una realitat gràcies a iniciatives de tipus cooperatiu.

Pagar una tarifa elèctrica basada només en energia 100% verda és possible. Diverses iniciatives arreu fan la competència a les companyies convencionals en la producció d'energies netes. Aquest fenomen s'assenta ràpidament a Espanya. Algunes propostes, en la seva major part cooperatives, produeixen i comercialitzen energia renovable amb preus totalment competitius. L'origen de l'electricitat "verda" es garanteix de forma transparent i oficial. Som Energia, GoiEner, Zencer, GesterNova, Grupo EnerCoop, són les que tenen més socis i implantació.

[Notícia]

Sabadell i ENDESA DISTRIBUCION implementen una prova pilot per informar al consumidor domèstic.

Sabadell serà el primer municipi a nivell estatal en oferir aquest servei en forma de prova pilot. El conveni de col·laboració permetrà als ciutadans que ho sol·licitin tenir accés a la corba de consum horària del seu comptador domèstic, per tal de poder optimitzar la contractació i adquirir hàbits de consum.
[Tràmit de sol·licitud]
[Més informació]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat