Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Número 25. Abril 2014.

Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

L'embolic de la tarifa [continuació].

A partir de l'1 de juliol de 2014, s'esperen modificacions substancials a les tarifes elèctriques. El govern proposa a les tarifes acollides a la TUR [ara Precio Voluntario para el Pequeño Consumidor]dues modalitats: tarifa "plana" anual, pagament d'una quota mensual fixa i liquidació a finals d'any i pagament en funció del preu horari de l'energia. Les elèctriques han formalitzat la seva queixa al respecte i la inestabilitat de preus no sembla que hagi de quedar resolta amb aquesta última reforma. Què passarà amb tots els contractes acollits al "mercat lliure"?

Notícies relacionades:
[A les dues, la rentadora]
[Privacitat i comptadors intel.ligents de companyia]

Simuleu el canvi de tarifa a Discriminació Horària amb les vostres dades

El software eLink que acompanya el comptador permet la simulació de diferents tarifes, comparant l'actual amb la proposta de canvi tenint en compte les dades del vostre habitatge acumulades al comptador. Us recomanem encoratjadament la simulació de la tarifa DH o 2.0DHA, amb discriminació horària per esbrinar el molt probable estalvi econòmic a la línea de consum de la factura.

[Més informació sobre Discriminació Horària]

Canvi Climàtic - els efectes ja són palpables!

El Panell Intergovernamental d'Experts sobre canvi climàtic (IPCC) ha publicat
l'informe 2014 sobre canvi climàticreferida a impactes, adaptació i vulnerabilitat. L'informe alerta que si no s'adopten mesures, durant aquest segle,
augmentaran els moviments migratoris, sobretot a les zones costeres que es veuran afectades per la pujada del nivell del mar, les inundacions i l'erosió de les zones litorals.

[Informe IPCC 2014]

El canvi d'horari suposarà una reducció de 30 milions d'euros en la despesa energètica a Catalunya.

Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2014, és una mesura d’estalvi i eficiència energètica que permetrà estalviar una mitjana d’entre 10 i 11 euros per llar a Catalunya –impostos inclosos-, segons dades de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). En total, el canvi horari generarà un estalvi de 30 milions d’euros –impostos inclosos- a Catalunya. L’adaptació de l’horari a la llum del dia permet estalviar energia al reduir la necessitat d’il·luminació artificial. Per això, un 90% de l'estalvi relacionat amb el canvi horari es produeix en el sector domèstic.

[Més informació]

Sabadell es va sumar a #LaHoradelPlaneta amb l'apagada d'edificis emblemàtics.

L'edifici consistorial i la Torre de l'Aigua se sumaren el dia 29 a l'Hora del Planeta, gest planetari per conscienciar l'estalvi i eficiència energètica al món. L'any passat, més 7.000 municipis i ciutats de 152 països es van sumar a L'Hora del Planeta,.apagant enllumenat de llars, oficines i edificis emblemàtics com La Alhambra, la Sagrada Família, la Torre Eiffel o la Ciutat Prohibida.

[Més informació]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat