Portada

  • Contacte

Ajuntament de Sabadell

Viure a Sabadell

Energia i sosteniblitat

Us enviem el numero 23 del butlletí digital de la campanya comptadors intel.ligents de Sabadell, amb informacions, novetats i consells al respecte de la nova cultura energètica. Si no pots visualitzar de forma òptima aquest butlletí clica aquí.

Fem un repàs als nostres hàbits energètics, poden aglutinar fins al 30% del consum elèctric d'una llar!

Després d'haver estimat el consum de cada aparell elèctric i disposar de les dades de consum ocult (en hores de no ocupació de la nostra llar, el repte proposat per aquest mes és repassar els hàbits energètics.Diversos estudis demostren que els hàbits energètics són responsables de fins al 25-30% del consum elèctric de les llars, tenim doncs molt probablement marge de millora.
[Fitxa 4. Hàbits]

Quin consum tenen els stand-by a la nostra llar?
Com puc atacar aquests consums vampírics?

L'OCU posa a disposició de tots els ciutadans una senzilla i interessant eina per poder calcular el consum elèctric derivat dels stand-by. Amb una mitjana de 7-9 elements amb stand-by, aquests petits consums, d'entre 3 i 8 W instantanis, són al final de l'any una xifra considerable per tenir en compte a l'hora d'atacar la factura elèctrica. L'ús de regletes multiendoll o programadors horaris permetrà un estalvi considerable d'aquests consums constants 24 hores al dia * 365 dies l'any.
[Calculadora OCU Stand-by]

L'energia eòlica bat el récord estatal de contribució al mix elèctric l'any 2013. Les renovables s'enfilen fins al 42% del total.

L'energia eòlica va superar per primera vegada l'energia nuclear en la seva aportació anual al conjunt de la xarxa elèctrica. La hidràulica duplicaria la seva contribució (14,4% el 2013, enfront d'un 7,7% el 2012), mentre que l'aportació dels grups de carbó i dels cicles combinats baixaria respectivament un 14,6% i un 9,6% (19,3% i 14,1% en
2012).Tot això fa que el conjunt d'energies renovables sumin el 42,4% del total d'energia elèctrica, 10 punts més que l'any 2012. La reducció d'emissions de CO2, per la seva banda és del 23,1.
Font: Informe provisional Sector Elèctric 2013 (Red Eléctrica Española)
[Informe REE Sector Eléctrico 2013]

#OligopolyOFF, sèrie documental que desgrana els elements ocults del mercat elèctric, arriba a la 3a pel.lícula.

OligopolyOFF conforma una lluita per la transparència del mercat elèctric. Després de dos peces documentals construïdes des de la base i amb micromecenatge, arrenca la 3a pel.lícula, centrada en la lluita ciutadana per aturar l'estafa elèctrica. Des de la privatització de les companyies energètiques, la factura de la llum ha pujat més d'un 80% i avui el sector porta el nom de 5 companyies que, gràcies als seus avantatjoses relacions amb el cos polític, segueixen obtenint beneficis multimilionaris malgrat la baixada de la demanda. Molts ens preguntem fins quan?

[#OligopolyOFF - Empieza la Revolución Energética Ciudadana]

© 2012 Ajuntament de Sabadell | Condicions d'ús | Copyright | Política de privacitat